Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Sverige och Israel drabbade av islamistiska lögner

Illustrationsbild av de känslor som ett litet gråtande barn ger och som utnyttjas i propagandasyfte. (Crying child av Grace Hudson, wikimedia.commons)

För första gången drabbas nu Sverige och svenskarna av det som judar och Israel varit utsatt för i decennier – horribla anklagelser i demoniserande syfte för att väcka hat.

Den 27 januari publicerade Stiftelsen Doku en rapport om den hatkampanj som islamistiska internetgrupper sprider mot svenska myndigheter. Doku är partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse och vars ändamål är att bedriva granskande journalistik om den radikala islamistiska miljön, för att visa hur den våldsbejakande islamistiska miljön fungerar och tar sig uttryck.

Rapporten konstaterar att konspirationsteorier flödar på sociala media om att svenska ”Socialtjänsten kidnappar muslimska barn för att sekularisera dem som en del i kriget mot islam. Välkända namn inom den radikalislamistiska miljön deltar och eldar på misstron mot samhället och tjänstemän.

Förstår svenskarna nu lögner om Israel?

10 februari publicerar SVT att svensken Ove Svidén används som “expert” i hatkampanjen mot Sverige. Han drev en hemsida som påstod att “judar legat bakom terrorattentatet den 11 september 2001 och Förintelsen”. Samtidigt skrev han om “en omfattande kommunal människohandel där omhändertagna barn såldes vidare till pedofiler och organförsäljning”. 

En “svensk expert” som påstår bisarra saker, kan ge samma effekt som en “israelisk NGO” som påstår att Israel bedriver folkmord, apartheid osv. 

Svenska “krigsförbrytelser”

Doku fortsätter citera från islamisternas nätkampanj: ”Social tjänsten i Sveriges alla kommuner är kriminella, bovar och brottslingar. Deras handlingar uppgår till krigsförbrytelser mot mänskligheten – barn och invandrar- och muslimska familjer i synnerhet. Sverige är på väg att bli en terroriststat kodifierad av den så kallad Lag om vård av unga, LVU ”barnskyddslagen”, och de berövar barn och deras föräldrar grundläggande mänskliga rättigheter.”

SVT följer upp den 6 februari med nyheten om att ” Våldsbejakande islamistiska organisationer sprider falsk information om att svenska myndigheter och kommuner kidnappar barn. Kampanjen på nätet är omfattande och i kommentarsfälten finns hot om våld och terrordåd.”

– Det rör sig om kanaler med upp till 17 miljoner följare, spridningen är potentiellt större än den svenska befolkningen, säger Mikael Tofvesson, operativchef på myndigheten för psykologiskt försvar, i SVT:s inslag.

Unik desinformation mot Sverige

För första gången drabbas Sverige av orimlig, förvrängd och falsk information. För första gången får svenska socialtjänstemän känna av hotet från islamister, som lägger ut deras personliga identitet, för att de skyddat barn från till exempel misshandel i hemmet. Ett muslimskt barn får enligt islamisterna inte skyddas av svenska myndigheter – då är man emot islam och ”kidnappar” muslimer.

Detta upplever judar och Israel varje dag

Varje dag upplever Israel och judarna detta sedan många decennier. Då rör det sig inte bara om de direkta fienderna som Hamas, Hizbollah, Iran, Syrien och i viss grad även den palestinska självstyrande myndigheten. Inte heller bara om så kallade ”icke-statliga människorättsorganisationer” som Amnesty. Nej, det handlar även om FN-organ som UNRWA, UNHCR och till och med generalförsamlingens fördömanden.

Bisarra lögner

Falska filmer om uppdiktade händelser produceras i mängd av den så kallade Pallywood och sprids till västerländsk press. Foton från helt andra händelser förvrängs på ett grovt sätt, där judiska offer till och med publiceras i stora medier som palestinier.  Gamla antisemitiska påståenden om en judisk världskonspiration, ritualmord är nu ännu lättare att förmedla med internet. Samtidigt sprids en hatbild om ”den sionistiska entiteten” i de palestinska skolorna, som drivs av en del av UNRWA:s cirka 30 000 anställda palestinier. Hatpropagandan får stöd när svenska utrikesministrar kallar israeliskt försvar mot terror för ”utomrättsliga avrättningar” och skyhöga ekonomiska löner till palestinska terrorister för ”socialbidrag” och Kyrkorådet utreder apartheid.

Kan hatlögner mot Sverige stoppas?

faktainformation. Israel har inte lyckats med det av två skäl. För det första sprids de grova lögnerna i en sådan omfattning att det drunknar i konspirationsteoriernas flod. För det andra är det lönsamt och riskfritt att sprida dem. Sverige kommer därför tyvärr att misslyckas att bemöta nätkampanjen.

Hur skulle det kännas om nästan alla världens länder verbalt och ekonomiskt skulle stödja en sådan propagandakampanj mot Sverige? Det är Israels och judarnas situation varje dag.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem