Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

FN stoppade avslöjanden om UNRWA-lärares hatpropaganda

Hillel Neuwer, UN Watch, tystar de i FN som anklagar Israel för apartheid 21 mars 2017, med den retoriska frågan "Var är era judar?" (Foto wikimedia commons)

Senaste tidens terrorattacker verkar allt oftare inspirerade av hatpropaganda på nätet. Enskilda individer hetsas till terrorangrepp. Finns det en vilja hos FN att stoppa detta?

Citat från UNRWA-lärares Facebook med glorifiering av Hitler och uppvigling till hat mot judar stoppades av UNHRC:s president och av vakter i generalförsamlingen.

Fredag 1 oktober 2021 avbröt Nazhat Shameem Khan, presidenten för United Nations Human Rights Council (UNHRC), UN Watch:s citat av UNRWA:s lärares grovt antisemitiska Facebook-meddelanden. Khan påstod att UN Watch:s bevis på antisemitism och uppvigling av palestinska elever var ”personliga attacker” på lärarna. 

Khan, som kommer från Fiji och har studerat juridik, ansåg att Hillel Neuer från UN Watch uttryckte sig ”nedsättande, förolämpande och uppviglande” genom att citera vad palestinska lärare avlönade med FN-medel skriver på sina egna Facebooksidor. Neuers ordagranna citat av glorifiering av Hitler, konspirationsteorier om hur judar sägs kontrollera världen och skapade coronaviruset, fick alltså inte framföras. Orsaken är att det skulle vara en förolämpning av den som själv skrivit det.

UNHRC:s president fortsatte istället med att låta the Palestinian Return Centre (PRC) tala till mötet. PRC har enligt tyska inrikesministeriet kopplingar till Hamas, som dock själva inte opererar öppet i Europa.

Neuer ifrågasatte på Twitter Khans beslut, som han menade att hon bara hittat på. Neuer ansåg att han hade ”all rätt att citera rasistiska Facebook-inlägg från UNRWA-lärare – som drivs med hundratals miljoner av USA, Tyskland, EU, Kanada – och att namnge dem.”

Det är inte bara det att man kan avslöja FN-avlönade lärare med grovt antisemitiska inställningar, men man kan också minska hatbudskap på internet, genom att ställa personerna till svars. Men vill FN och UNHRC det?

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem