Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Nikki Haley – FN:s antisemitism ledde till massakern den 7 oktober

Den republikanska presidentkandidaten och USA:s före detta FN-ambassadör Nikki Haley (Foto: EJ Hersom/Flickr)
FN:s säkerhetsråd vägrade idag åter att fördöma terrororganisationens massakrer i Israel, som ledde till Israels legala motangrepp. Detta väljer SVT:s Rapport att inte berätta. Nikki Haley vet precis vad det beror på.

Den republikanska presidentkandidaten och USA:s före detta FN-ambassadör Nikki Haley är kristallklar i sin kritik mot FN:s Israelhat, som hon, i sin artikel i Jerusalem Post, menar är ren antisemitism. Detta gäller tyvärr även för mycket av SVT:s och SR:s bevakning. Haleys artikel återges delvis nedan.

Jag har sett antisemitism. Jag konfronterade det varje dag i FN. Och jag vet att judehatarna försöker dölja det genom att säga att de bara hatar Israel. 

Inget annat land behandlas som Israel. FN:s säkerhetsråd hade ett månatligt möte om “situationen i Mellanöstern”, vilket tydligt var utformat för att attackera Israel. Jag vägrade att följa med och använde mötet för att diskutera den faktiska situationen i Mellanöstern – Irans ambitioner, Syriens brutalitet och ISIS ondska. Men medan jag bevakade verkliga hot och kriser, pekade andra länder ut Israel för saker som det inte gör. Den anklagades för att förtrycka palestinier, trots att (Israel) är den enda demokratin i Mellanöstern – en som respekterar rättigheterna för araber, judar och alla andra som bor inom dess gränser.

Israel pekas även ut för saker som varje land gör. Endast Israel fördöms för att ha valt sin huvudstad. Endast Israel kritiseras för att försvara sig från raketattacker och självmordsbombare. Tydligen vore det bättre om judar lät sig dödas. Dubbelmoralen indikerar tydligt något djupare på jobbet – något mycket mer hatiskt.

”Endast Israel kritiseras för att försvara sig”

Förra året antog FN:s generalförsamling 15 resolutioner som fördömer det demokratiska Israel. Det antog 13 resolutioner som fördömer alla andra länder tillsammans, i en värld som inkluderar mordiska tyrannier som Nordkorea, det kommunistiska Kina och Vladimir Putins Ryssland.

Sedan finns det ett så kallat FN:s råd för mänskliga rättigheter. Den har en punkt på dagordningen som enbart ägnas åt Israel. Inget annat land får den typen av behandling. USA lämnade rådet eftersom det tolererar, och till och med hyllar, antisemitism och uppenbara människorättsöverträdare. Vi drog oss också ur UNESCO, som förnekar judiskt arv, även om det påstår sig skydda olika kulturer. Och så finns det UNRWA, som vi slutade finansiera med amerikanska skattebetalarpengar. UNRWA lär palestinska barn att förakta judarna.Nu vet vi exakt vart det leder. Till 7 oktober 2023.

”tolererar, och till och med hyllar, antisemitism”

Innan Hamas första angrepp var över försökte antisionister redan rättfärdiga mordförsöket. Det var den värsta slakten av judar sedan Förintelsen. Endast en antisemit kan försvara eller ursäkta en sådan uppenbar ondska.

När studenter, läkare och förtroendevalda berömmer Hamas för att de bekämpar “förtryckarna” och “kolonialisterna”, säger de tyst att det är bra att döda judar. När de säger: “Från floden till havet kommer Palestina att vara fritt”, förespråkar de i huvudsak en andra Förintelse.

”Israel finns till för att skydda judarna”

Jag hoppas att de flesta som säger dessa saker inte inser det. Men jag är rädd att många vet exakt vad de säger. Israel finns till för att skydda judarna. Det är därför dess fiender kräver Israels förstörelse.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem