Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

”Terror mot Israel är ett islamiskt krig mot judar”

Itamar Marcus på Stortinget i maj 2012 när MIFF lanserade den norska upplagan av boken Double Game. (Arkivbild: MIFF)
Den palestinska myndigheten säger till omvärlden att de bekämpar och dödar israeler på nationalistiska grunder, men till sitt eget folk att de dödar israeler och judar för Allahs skull, enligt Itamar Marcus, chef för Palestinian Media Watch.

I en debattartikel framför chefen för det kända ideella forskningsinstitutet Palestinian Media Watch (PMW) sin bild av i skillnaden i retoriken som den palestinska myndigheten (PA) för fram internationellt respektive till palestinierna själva.

 Inledningsvis konstaterar Marcus at ”FN erkände att religiös baserad terror är betydande, farlig och unik nog för att kunna placeras i en egen kategori och utnämnde den 22 augusti till den internationella dagen till minne av offren för våldshandlingar baserade på religion eller övertygelse.”

Religiöst krig mot judar

Därför är det “viktigt att erkänna att en av de längsta pågående terrorkampanjerna i historien – PLO/PA:s terror mot Israel – ses av sina sympatisörer som ett religiöst krig mot judar.”

Eftersom PA uppmuntrar palestinierna till att döda israeler och judar för islam, menar Marcus att det är ”avgörande att FN erkänner palestinsk terror som terror ´baserad på religion´ och fördömer den tillsammans med all religionsbaserad terror som de fördömer världen över.”

Mord på israeler är religiös handling

Som exempel på detta religiösa krig mot det judiska folket, skriver författaren om det brutala mordet på den israeliska trebarnsmamman Batsheva Nagari: ”Fatah offentliggjorde … att deras al-Aqsa-martyrer tog äran för mordet som en islamisk religiös handling, och inledde deklarationen med ett citat från Koranen: “‘Bekämpa dem; Allah kommer att straffa dem med dina händer och kommer att vanära dem.’ [Koranen 9:14] Med Allsmäktiges hjälp … där en kvinnlig sionistisk bosättare dödades och en annan skadades allvarligt” (Fatahrörelsen – ​​Bethlehemsgrenen, Telegram, 21 augusti 2023).

Religiöst påbud om mord

Ett annat uttalande som publicerades av Fatahs al-Aqsa martyrernas brigader på Telegram den 16 juli 2023, definierar både dödandet av israeler och att dö som martyr som ett påbud från Koranen: “Och döda dem var du än kommer på dem” och ” (martyrerna) kämpar för Allahs sak, så de dödar och dödas”. 

PMW:s chef Itamar Marcus menar att ”Den uttryckliga bekräftelsen på att PA också ser dödandet av varje israel som en handling för Allah, är deras användning av termen shahid (en martyr som dog för Allah) för att kategorisera varje terrorist som dör kämpande mot israeler, inklusive självmordsbombare som mördar barn. Shahada (islamiskt martyrskap) kan endast uppnås om handlingen är positiv för Allah. Koranen definierar denna död som “dödad för Allahs sak” (Koranen 3:169).”

Öppet krav på islamistiska mord

Dessutom har PA:s religiösa ledning i över 20 år öppet uppmuntrat till mord på israeler och judar i islams namn och har gjort detta på officiell statliga palestinsk TV, enligt Marcus.Även barnen får tidigt lära sig att alla muslimer måste gå med i det religiösa kriget mot israeler.

Erkänn offren för palestinsk terror

Avslutningsvis kräver Itamar Marcus Eftersom PA, Fatah och Hamas alla presenterar sina terrordåd och mord på israeler som religiösa handlingar för Allah, måste FN erkänna de tusentals israeliska offren för palestinsk terror som “Offer för våldshandlingar baserade på religion eller övertygelse” och lyfta fram och fördöma PA:s våld och terror tillsammans med dess fördömande av allt religiöst våld runt om i världen.”

PMW:s chef Itamar Marcus. (Foto Conrad Myrland, MIFF)

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem