Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Palestinier som vill utplåna Israel fick medieträning av Sverige – vad svarar biståndsminister Johan Forssell?

Illustrationsbild av vår artikelserie om avslöjandena om att svenskt bistånd gått till mediautbildning för terrorverksamma. Vi har ställt tre frågor till biståndsminister Johan Forssell (Foto Riksdagen)
I avvaktan på svar på tre frågor som vi ställt till biståndsminister Forssell angående MIFF:s avslöjanden om svenskt bidrag till terroruppviglande palestinier, publicerar vi här ytterligare fakta om fler av de 25 unga miljöjournalisterna som Naturvårdsverket utbildat 2022.

I avvaktan på svar på tre frågor som vi ställt till biståndsminister Forssell, presenterar vi ytterligare bevis för att svenska biståndspengar bekostat medieträning till terroruppvigling.

Se tidigare artiklar om saken

Nya exempel

Roaa Khuffah beskriver i augusti 2022 på Facebook den berömda videon av Abraham Nablusi ”Välsigna dig för martyrskapet.” I videon vill Nablusi bli martyr och ber att ingen överger geväret. I bakgrunden spelas låten ”My moon is the martyr” med texten ”Min måne är martyrskapet, mitt enda liv, det omfamnar döden…”

Terrorister idoliseras och sprids av den av Naturvårdsverket sponsrade Roaa Khuffah under utbildningen.

Israa Sobh examinerades vid universitetet i Nablus och skrev 15 november 2021 på sitt Facebook-konto att utplåna ett så kallat Israel från existens” och sann självständighet är inget annat än att radera ett så kallat Israel från dess existens, Israels existens betyder frånvaron av (den palestinska) staten.”

20 juni 2021 utrycker hon sitt stöd för trakasserier mot de judiska invånarna i Avitar. “Beta är kreativ i motståndet, ”däckenheten” (förorenar för judarna) på dagen, den nattliga bländarenheten (plågar judarna) på natten, det här är Beta, inte för intet, vi kommer inte att ge upp det här berget”.

Den 11 juni uttrycker hon legitimitet för att palestinier har rätt att skjuta semestrande judar som badar: “Palestiniern är medborgare även om han bär ett vapen, och sionisten är en rånarockupant även om han semestrar på stranden”.

Den 21 maj 2021 klargör hon sin inställning till världens enda judiska stat – utplåning:

 ”Vår seger i kriget betyder slutet för den sionistiska enheten och dess försvinnande kommer vi att fortsätta upprepa:

Från Rosh HaNikra (i norra Israel) till Um el Rashrash (Eilat)

Från havet till floden”

Mohammed Farhat är examinerad vid kommunikationsavdelningen på palestinska Bir Zeit-universitetet där han står och talar inför publik:

“Jag börjar mina ord med medlidande för martyren av Palestina, den heroiske martyren Chia Khamarsha (förövaren av attacken i Bnei Brak där fem judar sköts till döds) som lyste upp frihetens väg.”

”Stå (med huvudet) upphöjt, lika lång som minareterna, och skicka ner en skur av Sajil-kulor [en term som förekommer 3 gånger i Koranen, som syftar på stenarna som Allah kastar ner över muslimernas fiender] , att du ska riva sönder de invaderande gängen (judarna), så att de ska få smaka dödens smak av Azriel  [ Dödsängeln], bränna deras prostituerade kroppar och deras orenhet och hälla bränsle på deras kroppsdelar…”

Qais Dudeen tog examen från institutionen för kommunikation vid Hebron-universitetet och publicerar propagandavideor för terrorister på Instagram och TikTok med texten ”befria detta land från denna snuskiga sionist”.

Dudeen fotograferar vapenförråd, beundran för Sadam Husein samt dömda terrorister och delar en video från Damaskusporten med sången: “Den utlovade dagen kommer när vi kommer tillbaka till Al-Aqsa, och ljudet av geväret kommer att säga “Allah Akbar” och vi kommer att dyrka Allah med tacksägelse”.

Haneen Qudaih gläds över raketanfall mot Tel Aviv den 16 maj 2021 och ”Walla det behövs ett (nytt) raketangrepp mot Tel Aviv för att fira segern.”

Vill Sverige ge bistånd till spridning av terrorverksamhet?

De journalister vi citerat här har alltså fått sin medieutbildning betald med svenska skattepengar. Se andra exempel här.

Det är hur lätt som helst för svenska myndigheter att låta en person som kan arabiska, granska bidragsmottagarnas Facebokk- och twitterkonton. Vi har fått hjälp av Regavim. Kommer den svenska regeringen fortsätta att låta biståndet gå till utbildning åt hatspridande terroruppmanande unga människor?

Att inte kräva att bidragstagande palestinier inte bedriver eller uppmanar till terror är att tillåta det.

Att inte kontrollera deras sociala media är att blunda för dem som utsätts för terror och hatiska demoniseringar.

Vilka förbindelser med Israel förväntar sig Sverige?

Kan Sverige över huvudtaget förvänta sig goda förbindelser med Israel, när man ger enorma ekonomiska stöd till fiender som arbetar för att förgöra den demokratiska staten Israel?

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem