Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israels nya kampanj “Det finns ingen ockupation”

Galit Distal Atbaryan (fotot: GALIT DISTAL ATBARYAN/ WIKIMEDIA COMMONS)
Klargör internationellt att Israel inte har stulit eller ockuperat något – det helt nya uppdraget för Ministern för offentlig diplomati Galit Distal Atbaryan.

Israel kommer att starta en kampanj för att förklara för det globala samfundet att det “inte finns någon ockupation”, sa ministern för Offentlig diplomati Galit Distal Atbaryan tidigare i veckan.

“Vi har inte ockuperat något territorium, det finns ingen ockupation”, sa hon till Israel Radio bara en dag efter att regeringen röstat för att öppna ett nytt ministerium.

“We have not occupied any territory, there is no occupation.”

Det nya ministeriets uppdrag

Det är premiärminister Benjamin Netanyahu som ger ministern i uppdrag att utföra offentlig diplomati utanför utrikesministeriet. Distal Atbaryans kommer att kampanja mot bojkott-, desinvesterings- och sanktionsrörelsen (BDS).

Det är dags att fördjupa sig i sakens kärna, sa hon. Israel måste förklara att judar har historiska band till regionerna Judéen och Samarien, sa hon när hon refererade till den flertusenåriga historien

“Folk känner inte till det här,” tillade hon. När man väl förstått detta är det lättare att sätta de nuvarande händelserna i korrekt perspektiv, menade hon.

Kritiserade tidigare strategi

Distal Atbaryan sa att hon inte höll med tidigare diplomatiska initiativ från utrikesministeriet för att lansera Israel som ett land med innovation, jordbruksteknologi, fantastisk musik och HBTQ-rättigheter, snarare än ett land som förknippas med konflikter och krig.

Den strategin lyder ”Hör du, vi är fantastiska och underbara. Vi har USB-minnen och körsbärstomater och vattenteknik och titta på hur vi lyckades i Eurovision och vilka underbara gay pride-parader vi har”, sa hon.

Men svaret på det, sa Distal Atbaryan, är ofta trevligt, “men du har stulit och erövrat ett hus, så lämna hemmet och gör alla de underbara sakerna någon annanstans.” Men “vi har inte fångat eller stulit ett hem”, sa hon till media.

Kampanj i arabvärlden

PR-kampanjen måste inledas i arabvärlden. “Jag tror inte att större delen av arabvärlden hatar judar och sionister. Det finns många människor i arab [staterna] som har fallit för felaktig information och uppvigling, säger Distal Atbaryan.

Hon kommer också starta PR-kampanjer för normaliseringar med Saudiarabien och att stoppa Iran från att bli en kärnvapenstat. 

Hennes kontor ska tillhandahålla material, information och forskning för de som sysslar med de diplomatiska kampanjerna.

Israels fredserbjudanden

Israel har sträckt ut sin hand i fred till araberna och palestinierna redan innan judarna accepterade FN:s delningsplan 1947 och hela vägen genom Osloavtalen på 1990-talet, sa Distal Atbaryan.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem