Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Saudiarabien och Israel förbereder stort diplomatiskt möte

Relationerna mellan Israel och Saudiarabien mjuknar. Flera israeler har redan besökt Riyadh. (Foto: Wikipedia)
Ett stort diplomatiskt genombrott i relationerna mellan Israel och Saudiarabien väntas inom kort.

Saudiarabien och Israel förbereder sig för ett stort diplomatiskt möte där de ska teckna avtal inom bland annat flyg, jordbruk, energi, medicin samt forskning och teknik, enligt den israeliska finanstidningen Globes.

Det sunnimuslimska kungariket har redan öppnat upp för israeliska affärsmän att komma in i landet med sina israeliska pass. Det är mestadels representanter och ledare för israeliska teknikföretag, som har bjudits in av saudierna.

Detta är en dramatisk förändring i relationerna mellan Israel och Saudiarabien och sker efter att förbudet mot israeliska pass hävts av de saudiska myndigheterna. Det innebär att israeliska affärsmän nu enkelt kan få särskilda visum, som ger dem tillgång att besöka landet.

Nyligen har dussintals israeliska affärsmän utnyttjat denna historiska möjlighet att besöka Riyadh och andra saudiska städer. Detta ska ha lagt grunden för det kommande stora diplomatiska mötet mellan den judiska staten och det sunnimuslimska kungariket.

Många saudier vill också komma till Israel för att främja affärer och träffa den israeliska teknikindustrin.

Abraham-avtalen har inneburit att ett antal arabiska och muslimska länder har normaliserat relationerna med Israel. Israels fiender är oroliga, men många har också hoppats att Saudiarabien, det största och mäktigaste muslimska landet i regionen, ska normalisera sina relationer med Israel. Det här är ett stort steg i den riktningen.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem