Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Ännu en UNRWA-skola rensad från Hamasterrorister i Gaza City

En bild av hur en container på en UNRWA-skola utnyttjas som kommandocentral av terrorister. (Foto IDF)
De israeliska försvarsstyrkorna utförde på fredagen ett flyganfall mot ytterligare en Hamas-kommandocentral som hade upprättats i en UNRWA-skola och dödat flera medlemmar av terrorgruppen.

Enligt de israeliska försvarsstyrkorna (IDF) opererade Hamas inifrån en container på Asmaa-skolans område i Gaza City, som drivs av UNRWA, FN:s organ för palestinska flyktingar. Containern användes som ett kommandorum och mötesplats för medlemmar av terrorgruppens styrkor och de hade planerat en omedelbart förestående attack mot israeliska styrkor i Gaza.

IDF sade att de före attacken hade vidtagit “många åtgärder för att minska risken för att skada civila” och att själva attacken genomfördes med “precisionsammunition”.

Flyganfallet mot Hamas kommandocentral på en UNRWA-skola dödade flera medlemmar av terrorgruppen.

Attacken kommer en dag efter att IDF slog till mot en annan UNRWA-skola som används av dussintals terrorister i Nuseirat i centrala Gaza. Man har idag identifierat ytterligare åtta Hamas- och Palestinska Islamiska Jihad-islamister som dödades i attacken. antalet namngivna terrorister uppgår nu till 17. 20-30 beväpnade män från Hamas och Palestinska Islamiska Jihad var samlade i tre klassrum. Klassrummen var avskilda från ett område där palestinska civila tog skydd. Tillslaget hade också skjutits upp två gånger för att minska risken för civila offer på skolan.

IDF säger att Hamas utnyttjade skolor för terrorverksamhet, och att de “systematiskt, avsiktligt och strategiskt placerar sin infrastruktur och opererar inifrån civila områden, i fullständig strid med internationell lag och samtidigt som de sätter [palestinska civilas] liv på spel”. Genom att orsaka så stora egna civila förluster som möjligt, kan de även använda det i opinonssyfte mot Israel.

Israels precisa eliminering av islamistiska terrorister kallas av Hamas för ”massaker”, vilket ofta citeras av västerländsk media.

Israel har upprepade gånger anklagat UNRWA för att blunda för terrorgrupper som använder deras lokaler och sagt att många av FN-organets anställda också är aktiva terrorister.

Lista utfärdad av IDF den 7 juni 2024 visar åtta Hamas- och Palestinska Islamiska Jihad-agenter, utöver nio tidigare identifierade, som armén säger sig ha dödat i ett luftangrepp den 6 juni 2024 mot en UNRWA-skola i centrala Gazas Nuseirat.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem