Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Dokumentären Screams Before Silence vittnar om Hamas brutala sexuella våld 7 oktober

Sheryl Sandberg besöker platsen för Hamas massaker på Nova-festivalen den 7 oktober i "Screams Before Silence". (Foto Kastina Productions)
I dokumentären "Screams Before Silence" (Skrik före tystnad) delar överlevande och vittnen med sig av detaljer om ofattbar grymhet av palestinska terrorister för att världen ska förstå.

Sheryl Sandberg är en av de mest kända och respekterade kvinnorna i världen och var tidigare Metas operativa chef. I samarbete med israeliska Kastina Productions har hon intervjuat överlevande, befriade gisslan, räddningspersonal och juridiska, medicinska och rättsmedicinska experter.

Den timslånga dokumentären “Screams Before Silence,” om det systematiska sexuella våld som Hamas begick mot israeler den 7 oktober är nu fritt tillgänglig online , berättade Sandberg vid premiären i New York.

Det som framträder är inte bara en förståelse för den storskaliga och barbariska omfattningen av Hamas sexuella attacker mot kvinnor, utan också deras avsiktliga, överlagda och systematiska natur.

“När kvinnans kropp våldtas symboliserar det [kränkningen] av hela nationens kropp”, säger professor Ruth Halperin-Kaddari, tidigare vice ordförande för FN:s kommission för avskaffande av diskriminering av kvinnor, i dokumentären till Times of Israel.

FN vägrar ge Hamas ansvaret

Filmens vittnesmål beskriver en fruktansvärd sanning som till stor del avfärdades av en rapport som släpptes tidigare i veckan av FN:s generalsekreterare Antonio Guterres, där han vägrade att inkludera Hamas bland organisationer som misstänks av FN för att begå sexuella våldshandlingar under konflikter. Det fanns bevis för att sexbrott begicks under den palestinska terrorgruppens förödande attack mot Israel den 7 oktober, men FN tillskrev inte specifikt Hamas ansvaret.

Anti-israeler förnekar helt Hamas våld

Många deltagare i de massiva anti-israeliska demonstrationerna på flertalet amerikanska universitetsområden, försöker motbevisa fakta från den 7 oktober. En del förnekar bestämt att Hamas bröt gränsen mot Gaza och hänsynslöst torterade, mördade och skadade tusentals israeler den dagen.

Bilder på övergreppen är inte med i filmen av respekt för offren och deras familjer. Dessutom har det mesta av filmerna från den 7 oktober – huvudsakligen tagna av Hamas-terroristernas egna GoPro-kameror – redan dykt upp på tv eller sociala medier. Bara att lyssna på de levande förstahandsbeskrivningarna är traumatiskt nog.

När fyra överlevande återvänder till platsen för Nova-festivalen, där 360 huvudsakligen unga människor massakrerades, berättar de för Sandberg hur de flydde och gömde sig. Alla fyra berättar att de hörde kvinnor skrika och be Hamas-angripare att sluta våldta dem.

“Det finns inte en chans att [en kvinna] kan skrika så högt och så länge om det inte är för att be om hjälp för att någon gör något sexuellt mot henne… Det var då jag började bli rädd för att jag skulle bli våldtagen, säger Tali Binner, som gömde sig i sju timmar i en husvagn.

”hon bara skrek”

“Jag hörde också ett par. Hon sa inget. Hon bara skrek och han bad om att någon skulle lämna henne ifred. Jag minns att han sa: ‘Lämna henne.’ Killen grät länge”, tillägger Biner.

När Sandberg frågar henne vad som hände efter skriken från de många kvinnor hon hörde runt omkring sig, säger Binner att hon hörde skott och sedan tystnad.

En skakad Raz Cohen berättar att han gömde sig 40 meter från den plats där han kunde se och höra en grupp män ta tag i en kvinna. En man drog ner kvinnans byxor och våldtog henne bakifrån.

”sedan högg eller slaktade han henne och fortsatte att våldta henne”

– De gjorde bara vad de ville med henne. Det fanns inga regler. Sedan högg eller slaktade han henne med kniv och fortsatte att våldta henne. Hon kunde redan ha varit död när han fortsatte att våldta henne, säger han.

– Jag önskar att jag hade kunnat hjälpa henne. Jag önskar att jag hade haft ett vapen med mig så att jag hade kunnat attackera terroristerna och försöka rädda henne.

När Binner till slut kunde komma ut från sitt gömställe såg hon kvinnokroppar, många helt eller delvis avklädda, med benen särade.

Elad Avraham, som arbetade som säkerhetsvakt på Nova, såg lik överallt, bland annat en kvinna som hade bundits och böjts över en bils stötfångare med benen isär. Han såg också kroppar med delar avskurna.

“Kroppar vars bröst var avskurna”

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem