Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Fyra gisslan fritagna levande från Gaza

Gisslan som räddades i en IDF-operation på Gazaremsan den 8 juni: Shlomi Ziv (överst till vänster), Andrey Kozlov (överst till höger), Almog Meir (nederst till vänster) och Noa Argamani.
De fyra gisslan räddades på lördagen levande efter 8 månader i Hamas fångenskap i en vågad, kraftfull operation i centrala Gazaremsan.

Fyra israeliska gisslan räddades levande av trupper från Hamas fångenskap i en vågad operation i centrala Gazaremsan tidigare idag, meddelar militären.

De räddade gisslan heter Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov och Shlomi Ziv. Alla fyra kidnappades av Hamas-terrorister den 7 oktober från musikfestivalen Supernova nära det sydliga samhället Re’im.

Specialstyrkor utförde simultana räder mot två Hamas-baser i centrala Gazaremsans stad Nuseirat. På en plats räddades Argamani, medan Meir Jan, Kozlov och Ziv var på den andra platsen.

Den räddade gisslan är alla i gott skick, enligt de första medicinska bedömningarna. De fördes till Tel Hashomer-sjukhuset för vidare utvärdering

Under operationen genomfördes kraftiga flyganfall i området mot Hamas baser och till stöd för marktrupperna. Hamas rapporterade ett “stort antal” dödsoffer.

Se den heroiska räddningsinsatsen:

IDF gjorde följande uttalande på lördagen:

“Det har godkänts för publicering att i en komplex operation av IDF, Shin Bet och den israeliska polisen (Yamam) räddades fyra israeliska gisslan i morse (lördag). Gisslan, Noa Argamani (25), Almog Meir (21), Andrey Kozlov (27) och Shlomi Ziv (40), kidnappades av Hamas till Gazaremsan från Nova-partiet den 7 oktober.

Gisslan räddades av Shin Bet och Yamam-militärer från två olika platser i en operation i hjärtat av Nuseirat”.

Den tidigare gisslan i Gaza, Noa Argamani, återförenas med sin far efter att ha befriats av IDF, den 8 juni 2024. (VIA MAARIV/ 27A)

En av de heroiska soldaterna dödades

Officeraren Zamora som blev svårt skadad under räddningsaktionen avled av skadorna.

I februari blev gisslorna Simon Marman (61) och Norberto Louis Har (70) räddad i en annan våghalsig räddningsinsats, medan gisslan Ori Megidish räddades i oktober. Fortfarande är cirka 120 gisslan kvar på Gazaremsan.

Officeraren Arnon Zamora miste livet i räddningsoperationen. (Foto: Israeliska polisen)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem