Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

IDF: Gisslan dödades på Shifa-sjukhuset

En av gisslan förs in på Shifa-sjukhuset med våld. Gisslantagarna har maskingevär och köttyxor. (Foto: Skärmdump)
Övervakningskameror visar också att flera av gisslan fördes till sjukhus efter att ha blivit kidnappade.

Den israeliska försvarsstyrkan (IDF) har släppt en övervakningsvideo inifrån Shifa-sjukhuset i Gaza City, som visar Hamas ta en nepalesisk och en thailändsk gisslan in på sjukhuset. Videon är från den 7 oktober, då över 1 200 dödades i Israel och över 240 människor togs som gisslan.

 Flera av gisslan var gästarbetare från Nepal och Thailand.

– Dessa fynd visar att Hamas använde Shifa-sjukhuset just dagen för massakern som terroristinfrastruktur, säger IDF i ett uttalande. 

Andra bilder inifrån Shifa visar beväpnade Hamas-terrorister utanför rummen där gisslan hålls fångna. Bilderna visar också att IDF-fordon som stals den 7 oktober står parkerade utanför sjukhuset.

IDF anklagar också Hamas för att ha dödat en kvinnlig israelisk soldat inne i Shifa, det största sjukhuset i Gaza. 

Två israeliska gisslan har hittats döda nära Shifa-sjukhuset. En av gisslan, den 19-åriga kvinnliga soldaten Noa Marciano, skadades i ett israeliskt flygangrepp den 9 november på platsen där hon hölls fången. Hon transporterades senare till Shifa, där hon, enligt IDF, avrättades.

– Noa kidnappades till en lägenhet precis intill Shifa-sjukhuset. Under ett luftangrepp i Gaza dödades en Hamas-terrorist som höll henne fången. En oberoende rättsmedicinsk rapport visar att Noa skadades i attacken, men inte livshotande. Det visar att Hamas ljuger när de säger att hon dödades i ett luftangrepp, säger IDF:s talesman Daniel Hagari. 

– Enligt underrättelseuppgifter togs Noa in till Shifa-sjukhuset, där hon dödades av en av Hamas terrorister, tillägger han.

Beväpnade Hamas-terrorister står på vakt utanför rummet där en av gisslan hålls. (Foto: Skärmdump)

IDF har varit på sjukhusområdet i Shifa de senaste dagarna. Där har man också avslöjat underjordiska tunnlar och bunkrar under det stora sjukhusområdet. IDF säger att Hamas använder Shifa och andra sjukhus som mänskliga sköldar för sina terroristaktiviteter.

– Dessa fynd bevisar att byggnaderna i sjukhuskomplexet används som infrastruktur för terrororganisationen Hamas. Detta är ytterligare bevis på hur Hamas cyniskt använder invånarna på Gazaremsan som mänskliga sköldar för deras mordiska terroraktiviteter, säger IDF.

Det är nu tre veckor sedan den israeliska markoperationen i Gaza inleddes. Förmodligen har någonstans mellan 4 000 och 5 000 Hamas-terrorister dödats i strider med israeliska soldater. Dessutom har flera hundra gripits. Många av de gripna har i förhör lämnat viktig information.

IDF har nu mer eller mindre kontroll över norra Gazaremsan och Gaza City, där Hamas har haft många av sina militära resurser. Israel har nu bett invånarna i staden Khan Yonis, som ligger i södra Gaza, att evakuera. Det kan tyda på att den israeliska markoffensiven kommer att flytta söderut under de kommande dagarna och veckorna.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem