Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Israel dödad i krig i Ukraina

Israeler tänder ljus vid en demonstration till stöd för Ukraina i Tel Aviv den 26 februari 2022. (Foto: Tomer Neuberg/Flash90)

Ukrainare trodde att de sköt mot ryska soldater.

En 37-årig israelisk man sköts till döds på måndagskvällen nära den ukrainska staden Bila Tserkva, nära huvudstaden Kiev.

Det är det första kända israeliska dödsfallet i samband med den ryska invasionen av Ukraina.

Mannen ska ha ingått i en israelisk konvoj på väg ut ur landet, när de besköts. Det är oklart vem som sköt mannen, men flera medier skriver att israelen sköts av ukrainare, som trodde att konvojen bestod av ryska angripare.

37-åringen lämnar efter sig fru och ett barn, som fortfarande befinner sig i Ukraina. Mannens familj i Israel har underrättats om dödsfallet.

Omkring 8 000 israeler befann sig i Ukraina när kriget bröt ut. Många har flytt landet, men det finns fortfarande omkring 2 000 israeliska medborgare kvar i det krigshärjade landet.

På söndagen lämnade en grupp på 100 studenter, mestadels israelisk-arabiska, landet säkert efter en 24-timmars bussresa från Charkiv till Moldavien.

Israel har beslutat att skicka 100 ton nödhjälp till Ukraina.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!