Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israelisk soldat skjuten till döds av palestinska myndighetens anställd

Illustrationsbild: Israeliska soldater under en natträd på Västbanken den 29 augusti 2021. (Foto: Flash90)
De två palestinska terroristerna från Jenin neutraliserade efter den dödliga attacken.

En israelisk militär från försvaret (IDF) dödades vid en skjutning på den israeliska sidan av säkerhetsbarriären mot Västbanken natten till onsdagen den 14 september, skriver Times of Israel.

Enligt IDF observerades två misstänkta personer av en övervakningskamera nära säkerhetsbarriären mellan Israel och Västbanken. Israeliska soldater skickades till området för att undersöka vad de gjorde där. Man kunde då inte se att de hade gevär med sig.

När de israeliska soldaterna kom till platsen började de två misstänkta skjuta mot dem. “Soldaterna tog skydd, sköt tillbaka mot de misstänkta och neutraliserade dem”, skriver försvaret. Efter skottväxlingen låg en israelisk soldat och två gevärsbeväpnade palestinier döda på marken.

När de israeliska soldaterna kom till platsen började de två misstänkta skjuta mot dem. “Soldaterna tog skydd, sköt tillbaka mot de misstänkta och neutraliserade dem”, skriver försvaret. Efter skottväxlingen låg en israelisk soldat och två gevärsbeväpnade palestinier döda på marken.

– Tyvärr är det här ingen bra morgon. Vi förlorade en soldat i natt. Jag framför mina kondoleanser till hans familj och flickvän, säger IDF-chefen Aviv Kohavi.

De två dödade palestinierna hade ett maskingevär och ett annat halvautomatiskt vapen med sig. De har i palestinsk media identifierats som Ahmed Abed och Abdul Rahman Abed från en by nära Jenin. Ahmed var officer i den palestinska myndighetens säkerhetsstyrkor.

IDF tror att de dödade palestinierna planerade ett bakhåll mot israeliska soldater i området. Det inträffade också en annan beskjutning i samma område dagen innan. Då besköts ett fordon som arbetade med att laga säkerhetsbarriären, men ingen skadades då.misstänker

I juni påbörjades arbetet med att uppgradera delar av säkerhetsbarriären, för att täppa till hål och göra den säkrare. Mellan 22 mars och 5 maj dödades 19 personer i en våg av terrorattacker i Israel. Många av terroristerna tog sig illegalt in i Israel genom luckor i säkerhetsbarriären.

Sedan dess har Israel haft en pågående antiterroroperation på Västbanken, särskilt mot Jenin varifrån många av terroristerna kommit. Flera hundra terrormisstänkta har gripits och massor av vapen har beslagtagits.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem