Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Kraftiga raketattacker från Libanon

Brandmän släcker bränder efter raketattack från Libanon den 11 juni 2024. (Foto: Flash90)
Hizbollah fortsätter sina attacker mot norra Israel.

Ett 50-tal raketer avfyrades från Libanon mot norra Israel på tisdagsmorgonen. Missilförsvaret sköt ner flera av raketerna, medan andra exploderade i öde områden, uppger Israels försvarsstyrkor (IDF).

Totalt har över 19 000 raketer avfyrats mot Israel.

Det finns inga rapporter om skadade i raketattackerna, som den libanesiska terrorgruppen Hizbollah säger sig ligga bakom.

Terrorgruppen säger att de avfyrade dussintals Katyusha-raketer mot en militärbas på Golanhöjderna, som svar på en IDF-attack i nordöstra Libanon tidigare. Tre Hizbollah-medlemmar uppges ha dödats i attacken.

Flera bränder ska ha inträffat i området till följd av raketattackerna på tisdagen. Brandmännen arbetar med att få lågorna under kontroll.

Förra veckan ledde raketattacker från Libanon till bränder som tog flera dagar att släcka. Städer och samhällen riskerade att slukas av lågorna.

Sedan den 8 oktober har det förekommit nästan dagliga raketattacker från södra Libanon mot norra Israel. Tio civila israeler och 16 soldater och reservister har dödats i attackerna. På den libanesiska sidan har flera hundra Hizbollah-terrorister dödats. Dussintals civila har också mist livet i striderna.

Över 60 000 israeler har evakuerats från sina hem på grund av den spända situationen i norr. Ingen vet när de kommer att kunna återvända hem.

Nyligen besökte premiärminister Benjamin Netanyahu de krigshärjade områdena i norr. Då sa han att Israel var redo att sända en stark signal till Hizbollah.

– Den som tror att vi bara kommer att sitta på händerna medan de försöker skada oss, tar helt fel, sade Netanyahu under ett besök i staden Kiryat Shmona.

Rökmoln från raketer som sköts ner över staden Katzrin i norra Israel den 11 juni. (Foto: Flash90)

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem