Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Norra Israel utsätts för massiva raketattacker från Libanon

Polisen blockerar en väg i Galiléen efter att raketattacker från Libanon har orsakat en brand den 12 juni. (Foto: Flash90)
Hizbollah har avfyrat över 200 raketer mot Israel från Libanon på onsdagen.

Den libanesiska terrorgruppen Hizbollah har avfyrat minst 215 raketer mot norra Israel på onsdagen. För första gången sedan oroligheterna i norr började den 8 oktober anfölls också staden Tiberias vid Galileiska sjön.

Än så länge finns inga rapporter om att någon ska ha skadats fysiskt i attackerna, enligt räddningstjänsten Magen David Adom.

Hizbollah säger att attacken var ett svar på att Hizbollahs toppen Sami Taleb Abdullah dödades i ett israeliskt flyganfall tidigare. Abdullah är den högst uppsatta Hizbollah-terroristen som har dödats under de senaste åtta månaderna.

Raketattackerna ska ha lett till flera kraftiga bränder runt om i norra Israel. Det är just nu varmt och torrt i området, vilket gör att bränderna sprider sig snabbt. Tolv grupper av brandmän, förutom brandflygplan och helikoptrar, kämpar för att släcka bränderna.

tisdagen förekom också kraftiga raketattacker från Libanon mot norra Israel. Sedan den 8 oktober har det skett nästan dagliga attacker från den Iranstödda terrorgruppen Hizbollah. Attackerna har resulterat i att 10 israeliska civila och 16 soldater och reservister har dödats.

På den libanesiska sidan har flera hundra Hizbollah-terrorister mist livet. Flera civila har också mist livet i striderna.

Faran för raketattacker har fått stora delar av norra Israel att evakueras. Över 60 000 invånare vet inte när de kan återvända hem.

Förra veckan ledde raketattacker från Libanon till bränder som tog flera dagar att släcka. Städer och samhällen riskerade att uppslukas av lågorna.

Nyligen besökte premiärminister Benjamin Netanyahu de krigshärjade områdena i norr. Då sa han att Israel var redo att sända en stark signal till Hizbollah.

– Den som tror att vi bara kommer att sitta på händerna medan de försöker skada oss, tar helt fel, sade Netanyahu under ett besök i staden Kiryat Shmona.

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem