Israeliska stridsflygplan genomförde flyganfall mot iranska mål i Syrien i natt. (Illustration: USA:s försvarsdepartement)

Syrien attackerat av påstådda israeliska luftangrepp för fjärde gången på en vecka

Trappar upp attacker mot iranska mål i Syrien.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Natten till tisdagen den 4 april drabbades Damaskusområdet av ett påstått israeliskt flyganfall, enligt statliga syriska medier. Det är fjärde gången den senaste veckan som påstådda israeliska attacker träffar mål i Syrien.

Attacken kommer en dag efter att en iransk drönare tagit sig in i israeliskt luftrum från Syrien. Drönaren sköts ner av flygvapnet över Huladalen i norra Israel.

Israel har en policy att varken förneka eller bekräfta att man ligger bakom specifika attacker i Syrien, men man har allmänt erkänt att man har genomfört flera hundra flyganfall mot mål i Syrien sedan 2017.

Syftet har varit att hindra Iran från att förskansa sig militärt i grannlandet och att hindra Iran från att leverera avancerade vapen till terroristgrupper som Hizbollah i södra Libanon, en nära allierad till den iranska regimen.

Det är inte känt vad som har varit målen för de fyra flygattackerna den senaste veckan, men enligt oppositionskällor i Syrien ska en av attackerna ha varit riktad mot en luftvärnsbas och ett rörligt mål på en motorväg.

Det målet tros vara en konvoj av “utländsk personal”. Både iranska styrkor och Hizbollah är kända för att operera i detta område.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram