Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Fyra av rymlingarna från Gilboafängelset har fångats in

Hundratals vägspärrats har satts upp i jakten på de farliga rymlingarna. (Foto: Nati Shohat/ Flash90)

Israelisk media rapporterade på fredagskvällen att två av de sex fångarna som flydde från Gilboafängelset fångades i Nasaret. Polismän i norra distriktet fick tag i de två Islamiska Jihadmedlemmarna som är dömda för terrormord, sedan medborgare tipsat polisen. Gripandet skedde odramatiskt.

På lördagsmorgonen kom nyheten att ytterligare två flyende terrorister gripits.  Zakaria Zubeidi och Mohammed Aradeh vid Umm al-Ghanam.

Zubeidi utvecklades från barnskådespelare till ledare för den blodiga andra intifadan som bröt ut 2000. Han var ansvarig för självmordsbombningar och dödsskjutningar av civila israeler. Zubeidi blev sedan ledare för terroristorganisationen Al Aqsamartyrernas Brigader. Han återvände till den av Sverige sponsrade teatern för “kulturellt motstånd”, för att sedan återgå till terrorism.  Hans charmiga, oskuldsfulla utseende kan lura vem som helst, som inte vet vilka mord han har ansvar för.

Jakten på de två andra fångarna som flydde i måndags har pågått under hela veckan. Palestinier har å andra sidan firat flykten och demonstrerat och anordnat upplopp på många ställen på Västbanken. Flera celler har tänts på av andra fångar och en raket avfyrades från Gaza mot Israel. På grund av risken för eskalering, har IDF förstärkt närvaron, särskilt runt Jenin och gränsen mot Jordanien.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem