Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Måste Israel bli mer arabiskt för att vinna kriget mot arabiska fiender?

Micah Goodman. (Skärmdump från YouTube)
Här får du tips om flera engelskspråkiga YouTube-kanaler som ger en bra inblick i Israel.

Micah Goodman är en av Israels mest inflytelserika politiska tänkare, både genom sina många bästsäljande böcker och genom Israels största politiska podcast. Läs andra artiklar om Micah Goodman på miff.se här och här.

I början av april var Goodman i Storbritannien med sin podcastpartner Efrat S. Rosenberg. Där hade de ett fascinerande samtal om Israel i spänningen mellan att vara en judisk och demokratisk stat, och en västerländsk stat belägen i Mellanöstern. Den israeliska befolkningens individualistiska drivkraft och ambition har gett den kollektiva ekonomiska och militära styrka som krävs för att besegra fiender i grannskapet, men för att ha motståndskraft på lång sikt måste israelerna också vara villiga att offra de individualistiska målen för det gemensamma bästa.

Goodman och Rosenberg är positivt överraskade av hur israeler i åldrarna 20 till 40 har reagerat sedan den 7 oktober. De tror att en ny generation håller på att växa fram som är starkare än någonsin tidigare i Israels historia, en generation som har den individualistiska drivkraften men som också visar hjältemod för samhället.

Lyssna på hela samtalet här:

Tips om andra YouTube-kanaler på engelska

Sedan den 7 oktober har flera YouTube-kanaler levererat många viktiga intervjuer om kriget och situationen med israeliska ledare och relevanta experter. Här är några tips på kanaler du bör kontrollera.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem