Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Iran: Vi kan ompröva vår atomdoktrin

Irans atomanläggning i Natanz. (Foto: Wikimedia Commons)
"En omvärdering av vår atomdoktrin och politik är fullt möjlig", säger iransk officer.

“En omvärdering av vår atomdoktrin och politik är fullt möjlig”, säger iransk officer.

Söndagen den 14 april genomförde Iran de mest omfattande kombinerade missil- och drönarattackerna i historien mot den judiska staten. Om det inte vore för Israels utmärkta missilförsvarssystem, luftförsvar och samarbete med västerländska och arabiska allianspartners, skulle förödelsen blivit massiv i Israel. Nu fångades 99 procent av de inkommande projektilerna upp.

Sedan dess har israeliska och internationella medier varit fulla av spekulationer om Israels svar. Israel har redan avbrutit två militära svar mot Iran, rapporterar ABC News med hänvisning till israeliska källor. Israel kommer inte att genomföra en militär operation förrän efter det judiska påskfirandet som pågår mellan den 22 och 30 april, enligt andra meddelanden. Egyptiska källor sade att USA hade accepterat en israelisk plan att inta Rafah i södra Gazaremsan i utbyte mot att inte genomföra ett omfattande militärt svar mot Iran.

En framstående officer i Islamiska revolutionsgardet (IRGC) i Iran sade att hot om israelisk vedergällning kan få Iran att ompröva sin atomdoktrin. I åratal har Iran investerat stora pengar i ett atomprogram, som man har hävdat har varit för civila ändamål.

“En omvärdering av vår atomdoktrin och politik, och de signaler vi har gett tidigare, är fullt möjlig”, säger Ahmad Haghtalab, IRGC-officer med ansvar för atomsäkerhet.

Iran har officiellt erkänt att de kan göra kärnvapen och är bara veckor från att utveckla kärnvapen, när de vill.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem