Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

EU-finansierade organisationer som hyllade Hamas-terroristernas ”mod och uppoffringar”.

EU-parlamentet (Illustrationsfoto)
Flera palestinska grupper som får ekonomiskt stöd av EU har legitimerat Hamas massakrer i Israel den 7 oktober.

Den 20 oktober publicerade Henry Bodkin på brittiska The Telegraph avslöjandet om hur mottagande organisationer och högt uppsatta personer hyllat terrorregimens storskaliga terrorattack på judar, beduiner, internationella arbetare och turister i Israel. Delar av artikeln publiceras av MIFF med egna rubriker.

Europeiska unionen finansierar icke-statliga organisationer vars medlemmar beskrev Hamas-massakern på civila israeler som “motstånd”, avslöjar The Telegraph.

En undersökning avslöjar att flera palestinska grupper som stöds av Bryssel, eller deras ledande personal, under de senaste två veckorna har verkat legitimera attacken den 7 oktober.

Hamas “mod och uppoffring”

En stor organisation utfärdade ett uttalande dagen efter terroristens intrång i israeliska civila bosättningar och sa: “De gör motstånd med “mod och uppoffring”.

En styrelseledamot i en annan sa: “Budskapet om motståndet är tydligt.”

Den överraskande attacken under en religiös högtid ledde till minst 1 400 slaktade (människor) i många bosättningar nära Gazaremsan, de flesta civila inklusive äldre, kvinnor, barn och spädbarn, av vilka några ska ha halshuggits och bränts levande.

Bistånd legitimerar terrorister

På lördagen varnades EU för att tillhandahållande av bistånd till organisationer som försöker “avhumanisera” israeler riskerar att “ge legitimitet” till dem.

Europeiska kommissionens dokument anger att några av grupperna delvis får finansiering för att främja “fredsprocessen i Mellanöstern”.

Palestinska NGO:er motsätter sig fred

Det palestinska NGO-nätverket utfärdade ett uttalande timmar efter morden om att det palestinska folket “lever i ett skede av sin nationella befrielse och inte hanterar illusionerna av fred baserat på att införa status quo som de motsätter sig med mod och uppoffring”.

Uttalandet förnekade också vad det beskrev som Israels “rasistiska och fascistiska ockupation”. Nätverket är en sammanslutning av organ, vars medlemmar får stora summor i EU-stöd. En medlem, The Jerusalem Human Rights Consortium, beviljades (motsvarande) 8 miljoner kronor 2022.

Svenskstödda Palestinian Medical Relief Society

Den 7 oktober, då Hamas-terrorister fortfarande gick amok bland civila bosättningar, gav Mustafa Barghouti, ordförande för Palestinian Medical Relief Society, en intervju till Al Jazeera. I den likställde han massakern med Israels handlingar, och verkade rättfärdiga dödsfallen.

“Omfattningen av det som har hänt är verkligen fantastisk och överraskande.”

 

Ge ett bidrag till MIFF, så vi kan fortsätta försvara Israels sak.

Swish 123 331 82 19

NGO Monitor: röda linjer

Olfa Deutsch, från den Israel-baserade organisationen NGO Monitor, sa: “Det borde finnas tydliga röda linjer. “Bistånd är en välkommen sak men inget av det bör gå till organisationer som har något att göra med antisemitism eller accepterar terrorism.”

Alla EU-bidrag till palestinska NGO:er ställs in

Oliver Varhelyi, EU-kommissionären för grannskap och utvidgning, meddelade två dagar efter illdådet att alla betalningar från EU:s utvecklingsprogram för palestinier skulle ställas in och ses över.

Ursula von der Leyen, kommissionens ordförande, sa senare att även om “humanitärt stöd till det palestinska folket inte är ifrågasatt”, skulle det ses över för att säkerställa att ingen gick till Hamas eller någon terroristenhet.

Frågan verkade avslöja sprickor bland Brysseleliten, där Josep Borrell, EU:s chefdiplomat, sa att medlen “inte skulle dras in”.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem