Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Palestinska myndigheten bygger lyxkvarter för terrorister i Samaria på Västbanken

Här kan du se ett område i Ramallah där den palestinska myndigheten (PA) har sitt högkvarter. Nu vill PA bygga ett lyxkvarter nära staden för terrorister som suttit i fängelse i Israel. (Foto: Catholic Church England, 1 januari 2020, flickr)
Den palestinska myndigheten (PA) döljer inte sitt stöd till terrorister – nu vill PA bygga lyxhus åt flera av dem.

Den palestinska myndigheten (PA), som Sverige, EU och andra internationella givare stödjer varje år med många miljarder kronor, uppviglar till terror och döljer inte sitt stöd till terroristerna. Det palestinska samhället utsätts för hets och glorifiering av terror från vaggan till graven och det kostar israeliska liv. 2022 krävde den palestinska terrorn minst 32 liv och i år har redan14 israeler dödats. 

PA betalar stora summor i terroristlöner till dömda terrorister som dödat israeler. Nu bygger PA ett nytt lyxkvarter för palestinska terrorister på ett berg i Samaria/Västbanken, skriver Jewish News Syndicate (JNS).

Det lyxiga bostadsområdet som PA kommer att bygga ska bestå av 100 hus för palestinska terrorister som suttit i minst fem år i israeliska fängelser.

Området ligger nordost om Ramallah i område B i Judéen och Samarien/Västbanken, som utgör cirka 22 % av det omstridda territoriet, enligt de gällande Osloavtalen från 1990-talet. Här beslutar PA om byggtillstånd, medan Israel beslutar i område C.  Trots det finansierar Sverige och EU PA:s illegala konstruktioner i område C. Syftet är att stryka kraven på PA i Osloavtalen.

Bakom projektet står föreningen Al Karma Corporation for Housing Prisoners, vars medlemmar är palestinska terrorister som suttit i israeliska fängelser och deras familjemedlemmar. Enligt rapporten sitter PFLP´s generalsekreterare Ahmad Sa’adat, Abla Sa’adat, i den verkställande kommittén. Även far till Hamas-terroristen Imad El Sharif, sitter också i den verkställande kommittén. 

Lyxkvarteret kommer att ligga nära terroristhärden Silwad, i hjärtat av en triangel med de tre israeliska samhällena Ofra, Ateret och Shiloh, som varit utsatta för flera terrorattacker de senaste åren. Det lyxiga bostadsområdet kommer att ha utsikt över Route 60, den största nord-sydliga motorvägen i Judéen och Samarien, och nära British Police Junction, där en palestinsk prickskytt 2002 dödade 7 israeliska soldater, 3 civila och skadade 6 andra vid en IDF-kontroll.

– Tyvärr stämmer inte det generella säkerhetskonceptet, som införs, med hoten. Uppdraget att stävja terrorn är mycket större än jakten på vapen och innefattar en järnhand mot terroristerna i den palestinska myndigheten. Den motsatta vägen är att tillåta terrorister att etablera ett grannskap och expandera, konstaterade Israel Gantz, ordförande för Binyamin Regional Council.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem