Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Terrorcell gripna när deras israeliska terroroffer begravdes

26-åriga Elan Ganeles betalade i går natt med sitt liv för palestinsk terror. (Foto: Privat)
Den 26-årige israel-amerikanen Elan dödades i terrorattacken i Jeriko, som kontrolleras av den palestinska myndigheten i Judéen och Samarien. Elan hade rest till Israel från USA för att delta i ett bröllop. Idag greps terroristerna medan Elan begravdes.

Idag grep Israel Defense Forces (IDF) en palestinsk cell bestående av tre medlemmar i Aqabat Jaber i Judeen och Samaria (Västbanken), skriver The Algemeiner.

IDF stormade ett hus som användes av terroristerna som gömställe. Terrorcellen hade för några dagar sedan mördat israel-amerikanen Elan Ganeles. Terrorcellen tillfångatogs av IDF i samarbete med Israels inre säkerhetstjänst Shin Bet, medan deras terroristoffer begravdes.

Två av terroristerna greps, medan den tredje sköts när han försökte fly.Israels försvarsminister Yoav Galant berömde IDF och Shin Bet för en framgångsrik operation.

De senaste månaderna har det skett en kraftig ökning av palestinsk terror mot israeler samtidigt som IDF nästan dagligen bedriver antiterroristoperationer i flera PA-kontrollerade städer i Judéen och Samarien (Västbanken) för att stoppa och fånga terrorister, som utgör ett verkligt hot mot Israels säkerhet. Nu har terrorn eskalerat även i staden Jeriko, där det varit lugnt fram till nu.

Den palestinska myndigheten (PA) har tappat kontrollen i flera av sina städer, där terroristgrupper nu tagit över. Israel har upprepade gånger bett PA:s säkerhetsstyrkor att patrullera i eller runt Jenin, men de har vägrat. Därför har IDF under flera månader tvingats genomföra antiterroristoperationer i Jenin och även Nablus, där PA också tappat kontrollen.

År 2022 betalade 32 israeler med sina liv för palestinsk terror – året var det blodigaste sedan 2008. 

I skrivande stund har minst 14 israeler mist livet i terroristattacker 2023.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!