Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Efter MIFF:s kritik mot Hamaskonferensen i Malmö hoppar riksdagspolitiker av

Barn iklädda terrorgruppen Hamas emblem på en stor kongress i Malmö den 27 maj 2023. Hamas mål är att utradera den demokratiska, judiska staten Israel och uppviglar barn att begå terrorattacker mot judar för att bli martyrer. Fotot från EPC:s Facebooksida har förtydligats av MIFF, som visar på barnens Hamasemblem och hur logon ser ut.
Ett flertal av de sex riksdagspolitiker som stod på deltagarlistan till den Hamaskopplade palestinska konferensen som tog plats i Malmö i helgen, hoppade av i sista stund. MIFF var ett av de första medierna som uppmärksammade de svenska politikernas stöd till den av Sverige och EU terrorklassade palestinska organisationen.

På kongressen poserar flera barn iklädda kläder med Hamas emblem. Några har palestinasjalen knutet runt huvudet som liknar de Hamas barnsoldater som tränas för jihaddöden i Gaza. Det kan inte bli mer tydligt att den svenska konferensen uppviglar barn i terroristgruppen Hamas anda.

Konferensen arrangerades av European Palestinians Conference (EPC), som leds av palestinier med kopplingar till Hamas. Bland arrangörerna finns The Palestinian Return Centre (PRC), vars propaganda bygger på Muslimska brödraskapets och terrororganisationen Hamas ideologi.

En tidigare konferens hölls i Malmö 2006, Hamas-ledaren Ismail Haniyeh deltog via videolänk. MIFF varnade för en liknande konferens i Danmark 2019 då antisemitiska, konspiratoriska och demoniserande budskap spreds. När Malmö skulle bli en arena för terroruppmaningar som legitimeras genom svenska politiker och en författare varnade åter MIFF för följderna.

Fem av sex riksdagsledamöter hoppar av

Nu blev trycket för hårt och Jacob Risberg (Miljöpartiet), Håkan Svenneling (Vänsterpartiet), Azra Muranovic (Socialdemokraterna), Ola Möller (Socialdemokraterna), Malcolm Jallow (Vänsterpartiet) ställde in sin medverkan, enligt Aftonbladet.

Jacob Risberg (MP) meddelade att det var ”oklart i vilka som deltar och vilka de företräder.” och att är därför han nu hoppar av.

Håkan Svenneling (V) motiverar att han och Malcolm Jallow (V) ställer in medverkan med att ”Den inompalestinska splittringen i synen på konferensen och oklarheter kring personkopplingar kom i vägen.”

Socialdemokraternas riksdagsledamot Jamal El-Haj lär dock trots partiets avrådan ha deltagit på konferensen. Judiska Ungdomsförbundet i Sverige kommenterar detta med att ”Det är oacceptabelt att folkvalda politiker öppet stöttar och legitimerar terroristorganisationer.” De förväntar sig att han utesluts ur partiet.

El-Hajs (S) kontakter med Hizbollah och Hamas 

Jamal El-Haj har av Tobias Petersson noggrant beskrivits ha nära och upprepade kontakter med den antisemitiska BDS-rörelsen, möten med terrororganisationen Hizbollahs koalitionspartner och kopplingar till Hamas. Detta kan inte ha varit okänt för partiet.

Straffbart på torsdag

Joar Forssell (Liberalerna) är en av få som kommenterar det som MIFF också påpekade – att det är kriminellt i Sverige från 1 juni att stödja terrorverksamhet.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem