Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Lärarna som Sverige betalar och som stödjer terror och judehat

Lärarna i UNRWA rapporterar. (Bilder från rapporten)
Sverige har tidigare givit hundratals miljoner kronor årligen till UNRWA-skolorna. Men nuvarande regering har sagt sig vilja skära ner betydligt på detta stöd. Varför det är riktigt, förstår du när du läser denna artikeln.

Runt 60 procent av UNRWA:s budget går till utbildning. Sverige hjälper alltså till att betala lönerna till dessa FN-anställda lärare:

 • Labibeh Iskandarani delade en bild på Hitler och texten: ”Hitler, sover du? Vakna kära du, det finns fortfarande fler människor som behöver brännas.” Tre andra UNRWA-anställda gillade publikationen.
 • Adnan Shteiwi berömde terroristen som dödade fyra civila israeler och en polis den 29 mars 2022.
 • Mahmoud Khalil hyllade raketattacker från Hamas mot Israel och skrev att han ser det som “startskottet för befrielsen av Palestina”.   
 • Riad Nimer berömde en terrorist och delade en video som uppmuntrade att “följa vägen som [martyrerna] har gått.” 2014 gillade han en video som porträtterade terrorattacken mot en synagoga där fem judar dödades som “en unik och heroisk självuppoffrande handling”.
 • Zaher Fanous publicerade bilder på förstörelsen Hamas raketer har orsakat i Tel Aviv och skrev den tillhörande texten “Happy holidays, Tel Aviv”. I juni 2022 delade han en video där en palestinsk pojke som kastar sten på israeliska soldater framställs som en “rättfärdig hjälte”.   
 • Nizar Khalil Abu Shaheen citerade den antisemitiska boken som Henry Ford publicerade 1921 och hävdar att “rika judar” ligger bakom och kontrollerar Förenade Arabemiraten.
 • Ayman Dlash gratulerade en Hamas-medlem som har släppts fri.
 • Abu Firas Azab förhärligade en 17-årig palestinsk militant som begravdes i Islamiska Jihads flagga.
 • Ahmad Dawoud hyllade en ledare för Al-Aqsa-martyrbrigaderna som dödades i en skottväxling med IDF.

Allt detta är grundligt bevisat i en rapport som UN Watch och IMPACT-se publicerade den 14 mars. Rapporten visar hur skrämmande korrekt detta var.

UNRWA har tidigare hävdat att dess skolor har slutat undervisa om Dalal Mughrabi, den kvinnliga terroristen som ledde massakern på kustvägen 1978 där 38 israeler, bland dem 13 barn dödades. Rapporten har fotografiska bevis för att Mughrabi trots det fördes fram i undervisningen på en UNRWA-skola i mars 2022. I material från en annan skola hävdas att operationen dödade “30 soldater”, även om offren alla var civila.

Rapporten visar också att FN-skolorna lär eleverna att alla muslimer har en plikt att “befria al-Aqsa-moskén”, brandbombning mot judar framställs som en grillfest och terrorister framställs som hjältar. Israel framställs som “den avskyvärda fienden”, som så småningom kommer att fördrivas med våld från Palestina “med kött och blod”.

Exempel på annan undervisning i FN-skolor som rapporten dokumenterar:

 • Martyrskap och jihad är “den viktigaste meningen med livet
 • “Terroristen Izz Ad-Din Al-Qassam är en hjälte
 • Hemlandet måste befrias genom att offra skolflickors blod genom jihad
 • Om eleverna ignorerar jihad kommer Allah att förbanna demIsraeler är sadistiska vilddjur på jakt efter byten
 • Judar/israeler är “giriga”, “sionistiska gäng”
 • Israel massakrerar palestinier och förstör moskéer.
 • Israel stjäl palestinska antikviteter för att förfalska dem och radera palestinsk historia
 • Israel smittar palestinier med cancer”Judarna … konspirerade mot muslimerna” under striderna vid Khaybar
 • I skolmaterialet som används på FN-skolorna har Israel tagits bort från kartan och “Palestina” anges som ett område som omfattar både Israel, Västbanken och Gaza. Israeliska städer kallas palestinska. I en historisk genomgång som nämner kanaanéer, greker, romare etc. ignoreras den judiska närvaron i landet som går tillbaka till antiken.

Totalt namnger rapporten 133 UNRWA-anställda som har publicerat antisemitism eller stöd/uppmaning till terror på sociala medier.

51 av dessa har publicerats efter april 2019, när dåvarande chefen för UNRWA försäkrade MIFF att de har fått kontroll på att anställda inte skriver hatretorik

Rapporten namnger också 82 UNRWA-anställda som är namngivna i skolmaterialet som används i rapporten.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem