Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Putins hjärntvätt av barn speglar den palestinska hjärntvätt som svenskt och norskt bistånd finansierar

Det är lätt att känna igen palestinska utbildningen i hat och jihad i diskussionen om den nya ryska krigspropagandan i skolorna.

“Här pågår hjärntvätt av miljoner barn”, rapporterade norska Aftenposten på tre helsidor söndagen den 20 mars.

Artikeln fokuserar på krigspropaganda i den ryska skolan. Men det finns mycket här som är väldigt lätt att känna igen från hur den palestinska myndigheten på Västbanken och Hamas på Gazaremsan utbildar sina barn.

“Här får alla ryska skolbarn veta att en riktig rysk hjälte spränger sig själv med en granat”, skriver Aftenposten.

Niondeklassare lär sig att de som dör som martyrer när de dödar otrogna (kristna, judar, polyteister) kommer att få nåd och bli mycket belönad. Inget historiskt sammanhang eller alternativ tolkning ges till eleverna, som får ett religiöst krav och löfte. Femteklassare uppmuntras att begå våld och instrueras att utföra jihad mot israeler och dö som martyrer för att befria al-Aqsa-moskén.

”Eleverna tar med sig bilder på hjälten hem. De kan hänga upp dem hemma i sovrummet”, fortsätter Aftenposten.

Samma hjältedyrkan ses i det palestinska samhället. Vid Al-Istiqlal University i Jericho på Västbanken hölls till exempel ett läger hösten 2021. Arrangörerna av lägret var den palestinska myndighetens polisförvaltning och Fatah Shabiba Movement for High School Students. Lägret kallades “The Class of the Martyr Dalal Mughrabi”, rapporterade den officiella PA-tidningen Al-Hayat Al-Jadida den 23 oktober.

Mughrabi var en kvinnlig Fatah-terrorist som ledde en terrorattack 1978 som dödade 37 människor. Norge stödde lägret på åtminstone två sätt. Genom Norges allmänna budgetstöd till den palestinska myndigheten hjälper vi till att finansiera de palestinska polisstyrkorna och högre utbildning som universitetet i Jeriko. Palestinska myndigheter förmedlar också pengar från internationellt bistånd till PLO och Fatah, vilket kommer att gynna Shabiba-rörelsen.

Aftenposten skriver att “budskapet om ‘västerlandets svek’, och att Ryssland har ett heligt uppdrag från Gud” har varit en del av den ryska skolan i över tio år.

“Nu måste Ryssland rensas, enligt Vladimir Putin”, skriver Aftenposten.

Det är också så PA:s president Mahmoud Abbas talar. Han säger att judar inte har rätt att “förorena” al-Aqsa-moskén med “sina smutsiga fötter”.– Vi välsignar dig, vi välsignar de som genomför Ribat [en islamisk term för att föra religionskrig för att skydda land som anses vara islamiskt]. Vi välsignar varje droppe blod som har utgjutits för Jerusalem, vilket är rent blod, blod som utgjuts för Allah, som Allah vill. Varje martyr kommer att nå paradiset, och alla som har skadats kommer att belönas av Allah, sade Abbas 2005, under en period av frekventa terroristattacker.

“I en permanent lösning vill vi inte ha en enda israel – civil eller soldat – i vårt land”, sa Abbas 2013.

Norge stöder läroplaner som uppmuntrar till jihad, skrev norska Aftenposten 2019. Palestinska skolböcker motarbetar fred, sammanfattade tidningen i en ledarartikel.

Förutom Aftenposten har ingen av de stora norska medierna visat intresse för palestinsk hatutbildning. Både nuvarande och tidigare regeringar i både Sverige och Norge har stoppat huvudet i sanden. Den stora skillnaden mellan Putins hatutbildning och palestinsk hatutbildning är att Sverige och Norge sponsrar den senare. Det är en stor skam!

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem