Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

USA bibehåller, i motsats till Sverige, frysningen av bistånd till UNRWA fram till den 25 mars 2025

USA:s president Joe Biden intervjuas utanför Vita huset den 4 januari 2023. (Foto: Flash90)
USA:s kongress antog fredagen den 22 mars ett anslagspaket som innebär förbud mot amerikansk finansiering av UNRWA till 25 mars 2025.

Med röstsiffrorna 286 för och 135 emot i kongressen antogs paketet som senare på dagen godkändes av senaten med röstsiffrorna 74 för och 24 emot Därefter signerade USA:s president Joe Biden beslutet.

UNRWA har blivit “ett de facto dotterbolag till Hamas”, sa kongressledamoten, Mario Diaz-Balart, i ett tal  inför omröstningen “Antagandet av detta lagförslag innebär att inte en extra dollar från amerikanska skattebetalare kommer att finansiera denna djupt bristfälliga organisation.”

“ett de facto dotterbolag till Hamas”

I  kongressen kommer det att bli mycket svårare att återuppta UNRWA-finansiering beroende på att ett växande antal demokrater anslutit sig till republikanernas uppfattning om UNRWA.

USA har bidragit med c:a 30% av UNRWA:s intäkter de senaste åren, men efter avslöjandets o matt ett betydande antal av UNRWA-anställda palestinier även är trooranslutna och ett dussintal dessutom deltagit i massakrerna den 7 oktober, förbjuds nu det ekonomiska stödet till UNRWA.

Sverige har återupptaget stödet till hela UNRWA-verksamheten, sedan de fått “garantier“.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!