Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Biståndsminister Forssells tomma ord om ”garantier” från UNRWA

Biståndsminister Johan Forssell meddelade för en vecka sedan att Sverige återupptar kärnbiståndet till UNRWA sedan han fått "garantier". (Foto skärmdump)
MIFF har begärt ut de så kallade ”garantierna” från UNRWA, som visar sig bara vara samma som vi redan har genom EU-biståndet.

Sverige återupptog betalningen till bland annat UNRWA-personalens löner, utan att ha fått några garantier om att inte terrorister fortsätter att verka inom UNRWA och är avlönade med svenska kronor. I det korta mailet som MIFF har begärt ut finns inga som helst garantier för utökad granskning av den palestinska personalen i Gaza, där dussintals deltagit i massakrerna i Israel och tusentals arbetar för Hamas.

Pengar till personallöner i Gaza

I den korta texten från UNRWA:s Karim Amer står det att dom ”är mycket nöjda med att Sverige kommer att återuppta sitt kärnbistånd”. ”Core funding” är organisatoriska och administrativa kostnader som löner till personal, hyra, utrustning, verktyg och kommunikation. Kärnbistånd går alltså bland annat till skattefria löner till de palestinska anställda i Gaza, som utgör nästan alla av de cirka 30 000 anställda i UNRWA. Det är alltså inte bara frågan om nödhjälp i form av mat och vatten, utan pengarna går in i hela verksamheten.

”Svenska pengar ska skyddas”

Forssell säger att ”man har också fått garantier för att svenska pengar ska skyddas … ifall man skulle upptäcka något otillbörligt.” Hur skyddar man Israel och dess befolkning, om svenska pengar går till Hamasterrorister, tunnlar eller vapenförråd? De svenska kronorna går till hela verksamheten och kan inte särskiljas.

"Garantin" som MIFF fått utelämnat från regeringen.

Garantier om information

De garantier som biståndsminister Johan Forssell menar ”kommer att göra UNRWA:s verksamhet mer genomskinligt och stärka internkontrollen” består av två punkter på vardera två rader:

”1 Sverige kommer att få samma information som EU-kommissionen rörande resultaten av de åtagandena som UNRWA gjort enligt beskrivningen i avtalet; och

2 Sveriges bistånd kommer att skyddas på samma sätt som EU:s bistånd i händelse av misstänkta eller bekräftade risker enligt beskrivningen i avtalet.”

Sverige ska alltså få samma information när vi ger bistånd direkt till UNRWA, som när vi ger det indirekt via EU. Är det något sensationellt?

UNRWA har aldrig hittat något fel

Om UNRWA skulle upptäcka någon risk, ska de på oklart sätt ”skydda” både EU:s och Sveriges bidrag. Hur gör man det, när löner, utrustning, verktyg och lokaler redan betalats ut? Dessutom har UNRWA aldrig själva gått ut med att man någonsin hittat något oegentligt. Det hade inte en aning om att Hamas byggde terrorcentraler under UNRWA-lokaler, att Hamas hade vapenlager under UNRWA-skolor eller att skolbarnen matades med jihad, antisemitism och martyrskap i UNRWA-skolorna. Tvärtom har UNRWA stoppat avslöjandena. De har förnekat att deras skolor används i terrorsyfte.

Varför återupptas UNRWA-bidragen?

Sympatierna för palestinierna är större i Sverige, än förståelsen för Israels kamp mot den muslimska världens angrepp mot landet. Insikten är låg hos de svenska väljarna att Hamas är både Israels och de palestinska arabernas fiende. Samtidigt pressas den svenska regeringen av andra länder och organisationer att släppa på penningströmmen, trots att en hel del hamnar hos terrororganisationerna. Dessutom har det funnits ett tjänstemannavälde på Sida.

Norska flyktinghjälpen som jobbar på plats i Gaza erbjöds extrapengar från Sida, som var avsedda för UNRWA, men tackade nej. De pressade Sverige att återuppta bidraget till palestinierna.

Trots att den svenska regeringen vill att UNRWA ska avvecklas, återupptas nu biståndet. UNRWA är den kanske allra viktigast orsaken till att terrorkriget mot Israel och judarna bara eskalerar för varje år. UNRWA är ett av de största problemen, inte lösningen.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!