Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

– Iran skulle haft kärnvapenbomb för flera år sedan om det inte vore för Israel

Förre IDF-chefen Gadi Eisenkot talar vid en säkerhetskonferens i Netanya den 2 juni 2022. (Foto: Netanya Academic College)
Fram till nu har sabotage och hemliga operationer hindrat Iran från att utveckla sina egna kärnvapen.

Iran skulle ha skaffat kärnvapen för många år sedan, om det inte vore för hemliga israeliska operationer mot Islamiska republikens kärnvapenprogram. Det säger den tidigare befälhavaren för det israeliska försvaret.

“Israel genomför olika operationer, varav de flesta är hemliga, för att förhindra Iran från att skaffa kärnvapen”, säger tidigare IDF-chefen Gadi Eisenkot.

Hans uttalande kommer dagen efter att Israel simulerade en storskalig attack mot Irans kärnanläggningar. Israel vill ha ett trovärdigt militärt alternativ för att stoppa det iranska kärnprogrammet, om det skulle bli nödvändigt. Fram till nu har Israel lyckats stoppa och fördröja en iransk atombomb genom hemliga operationer och sabotage.

“Utan dessa handlingar tror jag att Iran skulle ha blivit en kärnvapenstat för sju till tio år sedan”, sa den tidigare israeliska försvarschefen.

“Vi har förhindrat Iran från att bli ett nytt Nordkorea”, tillade han.

Internationella atomenergiorganet IAEA uppskattar att Irans lager av anrikat uran är 18 gånger större än vad som är tillåtet i 2015 års kärnkraftsavtal

Den israeliska historikern Benny Morris har tidigare skrivit att israeliska ledare snart kommer att ställas inför ett omöjligt val: Antingen måste de leva med att Iran skaffar kärnvapen – eller bomba sina kärnanläggningar i hopp om att stoppa det.

Nyligen rapporterades det i israelisk media att tidsperioden för att kunna stoppa Iran från att utveckla kärnvapen blir allt snävare. Iran kommer bara att vara veckor borta från tillräckligt med klyvbart material för sin första atombomb.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem