Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Säkerhetsvakt i 20-årsåldern dödades i terrorattack utanför Ariel

Brigadgeneralen för Judéen och Samarien Avi Blut gestikulerar mot en karta under en situationsbedömning efter att en man dödats i en attack vid infarten till den judiska staden Ariel den 29 april 2022. (Foto: IDF SPOKESPERSON'S UNIT)
Skyttarna körde upp i en bil och öppnade eld mot vaktboden vid infarten till den judiska staden på Västbanken. En människojakt pågår.

En säkerhetsvakt i 20-årsåldern dödades efter att ha blivit skjuten i ett vakthus vid infarten till den judiska staden Ariel på fredagskvällen, rapporterade israeliska försvaret IDF:s talesperson enligt Jerusalem Post.

 

Säkerhetsfilmer från platsen visar en bil som kör upp utanför vakthuset vid 23.20-tiden. Två skyttar går ur bilen och öppnar eld mot säkerhetsvakterna och kör sedan iväg. Bilen hittades senare utbränd i den palestinska staden Bidya.

Den mördade skyddade sin fästmö

Läkare som kom till platsen hittade en man i kritiskt tillstånd, men försöken att återuppliva honom misslyckades.

 

Vakten som dödades skyddade en annan vakt med sin kropp och räddade hennes liv, berättade Brigadgeneralen för Judéen och Samarien Avi Blut. Han lovade att IDF inte kommer att sluta arbeta förrän de hittar mördarna. Det avslöjades senare att de två ordningsvakterna var ett par och var förlovade.

Palestinsk terrorgrupp ansvarig

Säkerhetsstyrkor söker efter angriparna och var redan stationerade i området som spärrats, sade IDF:s talesman. Terrorgruppen al-Aqsa Martyrernas Brigader tog på sig ansvaret för attacken, rapporterade N12.

Gränspolisens Judéen- och Samarien-avdelning var tillsammans med Shin Bet-agenter också aktiva under natten i Bruqin, där de arresterade en misstänkt person med ammunition och vapendelar.

Under natten kastade även en man en molotovcocktail mot IDF-soldater i byn Azzun nära Kalkilya och dödades. Han identifierades senare som tidigare säkerhetsfången Yihya Adwan.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem