Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Säkerhetsvakt på Västbanken skadad i påkörningsattack

Påkörningsattack vid Te'enim-kontrollen, 6 december 2021. (Foto: DEFENSE MINISTRY CROSSING AUTHORITY)

Säkerhetsstyrkor på platsen sköt och stoppade terroristen som körde fordonet.

En säkerhetsvakt vid Te’enim -kontrollen på Västbanken skadades måttligt av ett fordon som kom från den palestinska sidan av korsningen i en bilattack på måndagen.

Vakten, en 34-årig man, stod vid övergångsstället när föraren gasade på och träffade honom. Enligt Osloavtalen har Israel militär kontroll över hela Judéen och Samarien (Västbanken), till våldet upphör och en demokratisk palestinsk stat kan ta över säkerheten helt.

Magen David Adom (israels Röda Korset, MDA) hittade vakten liggande på marken. Han fördes till Sheba Medical Center i Tel HaShomer med skador på ben, bröst och huvud i stabilt tillstånd.

MDA-personalen berättade för mediabolaget Ynet: ”Vi kom och hittade en man i 30-årsåldern från säkerhetsstyrkorna, som uppenbarligen hade blivit överkörd av en terrorist. Vi hittade honom på marken med omfattande blåmärken över hela kroppen. Vi bandagerade och evakuerade honom till Tel HaShomer sjukhuset.”

Säkerhetsstyrkor på platsen sköt den 16-åringe terroristen som körde fordonet. Han fördes till Meir Medical Center i Kfar Saba där han dog kort efteråt. Palestinska barn och ungdomar används för terrorangrepp, men internationella samfundet har inte lyckats stoppa det.Försvarsminister Benny Gantz berömde säkerhetsvakterna för att de snabbt reagerade på attacken i måndags och beordrade en fullständig utredning av händelsen. Beredskapsnivån höjdes vid alla korsningar på Västbanken.

Denna attack kommer mindre än två dagar efter att den 20-årige ultraortodoxe Avraham Elmaleh knivhöggs av en palestinier vid Nablusporten i Jerusalem på lördagseftermiddagen.

Med anledning av det upptrappade palestinska våldet de senaste veckorna sa förre IDF-chefen Moshe “Bogie” Ya’alon till 103FM på måndagen att “vi är mitt i en ny våg av individuell terrorism.”

“Vi ser likheter mellan det som har hänt de senaste två månaderna och “individernas” intifada. Det finns saker i atmosfären och på webben”, sa Ya’alon. “16-åringen som genomförde ramningsattacken i morse fylldes av hat på nätet och tog ett beslut.”

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem