Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Sexårig och åttaårig pojke och 20-årig man dödade i bilattack i Jerusalem

Polis och räddningspersonal vid platsen för terrorattacken i Jerusalem den 10 februari 2023. (Foto: Flash90)
Sex personer blev påkörda vid en busshållplats. Två dödades och flera skadades allvarligt, däribland barn.

Två personer dödades och fyra andra skadades i en allvarlig terrorattack i Jerusalem på fredagseftermiddagen. De dödade är två bröder 6 år och 8 år gamla och en 20-årig man. Tillståndet uppges vara allvarligt för flera av de skadade. 

– Det var en hemsk brottsplats vi kom till. Vi såg en bil vid busshållplatsen som hade kört över personer som väntade på bussen. Vi såg sex offer ligga nära varandra. Två av dem var 6 och 8-åriga barn som var medvetslösa och hade stora huvudskador. En 27-årig man och en 30-årig man var medvetslösa och två andra offer var vid medvetande men skadade, säger Shraga Rosenthal vid Magen David Adoms räddningstjänst.

De två dödade barnen var bröderna Yaakov och Asher Israel Pally. 20-åringen har identifierats som yeshivastudenten Alter Shlomo Lederman. Han gifte sig för bara två månader sedan.

Bilder från platsen visar flera personer allvarligt skadade på marken efter att en blå Mazda plöjt in i en grupp människor som stod vid en busshållplats. Enligt israeliska medier är flera av offren familjemedlemmar.

Ett vittne berättar att de sett bilen accelerera och svänga mot busshållplatsen där flera personer väntade på bussen.

Den 31-årige arabisk-israeliske gärningsmannen Hussein Qaraqa ska ha blivit skjuten och dödad på plats.

Jerusalem har drabbats av flera terrorattacker de senaste veckorna. Fredagen den 27 januari dödades sju personer utanför en synagoga i Jerusalem. Följande dag skadades två personer allvarligt i en skjutningsattack i staden. Ett flertal planerade terrorattacker har emellertid förhindrats i tid av IDF:s raider.

Försvarsminister Yoav Galant skrev timmar efter dådet en order att beslagta de bidrag som den palestinska myndigheten PA ger till 87 dömda terrorister som bor i Jersualem som belöning för deras terrorangrepp.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem