Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Israels polis har stoppat en mordkomplott mot Ben-Gvir

Säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir besöker Temple Square den 3 januari. I bakgrunden kan man se Klippmoskén. (Foto: Säkerhetsdepartementet)

En man från östra Jerusalem planerade att mörda Israels nationella säkerhetsminister och även att kidnappa för att pressa Israel att släppa fängslade palestinska terrorister.

Israels polis har gripit en man från östra Jerusalem som har erkänt att han planerat att mörda Israels nationella säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir, skriver The Algemeiner. Den misstänkte hade planerat att stjäla polisens registreringsskylt och sätta den på ett fordon för att komma nära Ben-Gvir, enligt den israeliska nyhetskanalen Channel 13. Den misstänkte misstänks ha fått pengar från terroristgrupper för att mörda Ben-Gvir. Planen var att mörda ministern under hans besök på Tempelberget i Jerusalem under den kommande muslimska högtiden Ramadan.

Ben-Gvir har uttryckt sin tacksamhet till säkerhetsstyrkorna för att de avvärjt mordkomplotten och la till: – Jag kommer inte att skrämmas av mordplaner mot mig och jag kommer att fortsätta arbeta för att säkerställa en stark högerpolitik, besegra terrorn och återställa säkerheten på gatorna.

Enligt Ben-Gvir hade den misstänkte också planerat en kidnappning för att pressa Israel att släppa palestinska terrorister som fängslats i Israel. I nuläget är det förbjudet att dela ytterligare information på grund av polisutredningen. I januari skapade Ben-Gvir en internationell mediestorm när han under 13 minuter besökte Tempelplatsen, den heligaste platsen för judar.

– Vår regering kommer inte att ge vika för hot från Hamas, sa Ben-Gvir då, när den iranskstödda palestinska terrorgruppen som kontrollerar Gaza hotade att de “inte skulle titta passivt” och skulle “antända regionen” om ministern besökte Tempelplatsen.

“Tempelberget är den viktigaste platsen för Israels folk”, sa Ben-Gvir under sitt besök och tillade: “Vi upprätthåller rörelsefrihet för muslimer och kristna, men judar går också upp till platsen, och de som hotar måste behandlas hårt.”

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!