Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Internationella journalister fick se Hamas ondska

Danske frilansjournalisten Jotan Confini berättar om Hamas fruktansvärda grymheter som visades för journalister. (Skärmdump SVT)
Danske frilansjournalisten Jotam Confino berättar vad han såg på israeliska försvarsmaktens visning i klippet. "Jag var tvungen att gå därifrån"

“Systematiskt dödande utförda av Hamas-terrorister. Vi såg Hamas-terrorister i bilar på motorvägarna, där de sköt urskillningslöst mot alla israeliska bilar i närheten. Vi såg dem gå från dörr till dörr, ibland tände de eld på husen. De sköt alla de såg, t.o.m. en hund.”

Halshögg man med spade

“Som en man som låg med blod på magen. Jag vet inte om han var vid liv, han såg död ut, men det var svårt att avgöra. Vi såg en Hamas-terrorist som vrålade allt han kunde Allahu akbar, medan han gjorde upprepade försök att halshugga mannen med en spade.”

Sprängde pappan, bjöd barnen på vatten

“Det nästa vi såg var bilder från en övervakningskamera utanför ett hus där en far och hans två söner, alla i underkläder, som sprang från deras hus till ett skyddsrum, eftersom det sköts utanför. De försökte gömma sig i bombskyddet. Väl inne kom en Hamas-terrorist ut. Han hade väntat på dem, och kastade in en granat som exploderade där inne. Pappan dog genast, de två barnen sprang ut, chockade, panikslagna. De visste inte vad som hänt. Sedan insåg de att pappan hade dödats och började ropa efter sin pappa. Hamas-terroristen förde in dem i huset, öppnade kylen medan barnen skrek och började dricka vatten. Han erbjöd även pojkarna vatten.”

Avrättade sjuårig flicka

“Vi såg en sjuårig flicka som gömde sig under ett bord, bli avrättad av en Hamas-terrorist.”

“Bilder av mördade barn.  En bild av troligen ett barn som bränts till oigenkännlighet.”

Journalist Jotan Confino (Skärmdump SVT)

Värre än ISIS

“Jag trodde vi sett allt i och med ISIS, men tydligen inte. Hur de utförde det, hur systematiskt de gick till väga och jag anser att det här måste berättas.”

Det hemskaste man kan föreställa sig

Visningen som Israels försvarsstyrka (IDF)  ordnade var 43 minuter lång och vill påminna världen om brutaliteten i Hamas attack. Varken ljud- eller bildupptagning från pressträffen var tillåtet av respekt för dödsoffrens anhöriga.

SVT intervjuade den danske frilansjournalisten Jotam Confino som var med.

– Det var en samling av de hemskaste scener man kan föreställa sig, säger den danske frilansjournalisten Jotam Confino som var på plats.

– Jag var tvungen att gå därifrån tio minuter innan det var slut. Jag klarade det inte längre, jag hade sett nog.

Övergreppen möts med misstro

Jotam Confino berättar att han ända sedan attacken mötts av misstro i sociala medier när han rapporterat om Hamas övergrepp mot civila.

– Folk kallar mig lögnare och sionist. Det är helt galet att det gått så långt att vi måste se det här för att övertyga världen om vad som hänt, trots de överväldigande bevisen, sa journalisten till SVT. Vi har berättat alldeles för lite om de där 1 400 personerna som dödades i Israel, sa Jotam Confino.

Intervjun i SVT kan ses 

HÄR!

 

Ge oss möjligheten att vara Israels röst i Sverige !

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem