Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Israels FN-ambassadör Erdan: FN:s Tor Wennesland legitimerar folkmordsterrorister

FN:s sändebud i Mellanöstern Tor Wennesland skakar hand med Irans utrikesminister Amirabdollahian efter att Irans proxyterrorister slaktat 1300 israeler. (från X)
Irans utrikesminister Hossein Amirabdollahian träffade på lördagen FN:s särskilda samordnare för fredsprocessen i Mellanöstern Tor Wennesland i Beirut utan att denne fördömde Irans roll i terrorkriget mot Israel.

Wenneslands möte med Irans utrikesminister som ska förhindra en humanitär katastrof i Gaza, säkra frigivningen av gisslan och förhindra ett regionalt krig mot den judiska staten offentliggjordes inte av FN.  Amirabdollahian träffade därefter Hamas-ledaren Ismail Haniyeh i Qatar, för att diskutera den palestinska terrorgruppens dödliga attack i Israel “och gick med på att fortsätta samarbetet” för att uppnå gruppens mål, sa Hamas i ett uttalande enligt media. Amirabdollahian hyllade anfallet som en “historisk seger” som hade inneburit ett bakslag för Israels ockupation av palestinskt territorium.

FN-sändebudet Wennesland har inte fördömt Iran för dess stöd till Hamas och för Irans uttalade mål att förgöra Israel. Hamas-anfallet ses som en del av Teherans proxykrig mot Israel.

Blodet från israeliska spädbarn

“Glöm inte att tvätta blodet från israeliska spädbarn från dina händer efter det handslaget”, dundrade Israels FN-ambassadör Gilan Erdan i ett meddelande på X, riktat mot Wennesland. 

“I dag (!!!) träffade en hög FN-tjänsteman, Tor Wennesland inte bara den iranska regimens utrikesminister, utan brydde sig inte ens om att fördöma Iran för dess roll i massakern på israeliska kvinnor och barn. Det är ingen hemlighet att Hamas-terrorister öppet hyllar Iran för att ha finansierat, beväpnat och tränat dem”, skrev Erdan.

”FN:s stöd åt terrorister hot mot civilisationen”

“SAMTIDIGT uppmanade Irans ledare, Ayatollah Khamenei, öppet den muslimska världen att utöka attacken mot Israel. FN:s stöd för och legitimering av folkmordsterrorister är ett hot mot civilisationen!”, sa Erdan. 

Erdan avslutade med att ”Det kommer inte fortsätta så här. Reglerna har ändrats! Vi kommer inte att fortsätta att acceptera den legitimitet som FN ger den nazistiska regimen i Iran som öppet uppmanar till att förstöra Israel. Till dess att Wennesland inte offentligt fördömer ayatollornas regim, tillkännager jag officiellt att all kontakt med honom avbryts. Tvätta bort blodet från israeliska spädbarn från dina händer efter handslaget (med Irans utrikesminister)”.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem