Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Krig mot Hizbollah kan bryta ut inom några veckor

Missiler skjuts ner av missilförsvarssystemet Iron Dome den 27 juni. Här sett från staden Tzfat i norra Israel. (Foto: Flash90)
Amerikansk underrättelsetjänst bedömer att ett storkrig mellan Israel och Iranstödda Hizbollah i Libanon bara är veckor bort, enligt tidning.

Amerikansk underrättelsetjänst bedömer nu att ett storkrig mellan Israel och den Iranstödda terrorgruppen Hizbollah i Libanon bara är veckor bort, enligt tidningen Politico.

En amerikansk tjänsteman säger till tidningen att krigsfaran är högre än på länge. Ett större angrepp från den ena sidan kan ske “med kort varsel” och det kan leda till ett större och mer omfattande krig.

USA och europeiska länder som Nederländerna och Tyskland har börjat be sina medborgare att lämna Libanon, samtidigt som Israel bygger upp arsenaler och styrkor vid gränsen.

Den libanesiska terrorgruppen Hizbollah avfyrade åter ett 40-tal raketer mot norra Israel på torsdagskvällen. Hizbollah säger att attacken var ett svar på ett israeliskt flyganfall tidigare på dagen, där en Hizbollah-terrorist dödades.

Flera av raketerna avfyrades mot den israeliska staden Safed (Tzfat), men missilförsvarssystemet Iron Dome sägs ha skjutit ner de flesta av dem. En del av raketerna ska ha orsakat materiella skador, men det finns inga rapporter om personskador. Raketattackerna ledde också till flera bränder i norra Israel.

Sedan den 8 oktober har det förekommit nästan dagliga raketattacker från Libanon mot norra Israel. 10 civila israeler och 15 soldater och reservister har mist livet i attackerna. 80 000 israeler har evakuerats från sina hem.

På den libanesiska sidan har flera hundra Hizbollah-terrorister dödats i israeliska flyganfall. Dussintals civila har också mist livet i striderna.

Israel har i flera månader varnat för att man inte längre kan acceptera Hizbollahs närvaro längs gränsen, med tiotusentals israeler internflyktingar. Detta bryter helt mot FN:s säkerhetsråds resolution 1701. Israel säger att man kommer att använda militära medel om man inte får till stånd en diplomatisk lösning som driver Hizbollah norrut och bort från gränsen.

 

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem