Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

– Iran finns redan på Västbanken

Tungt beväpnade terrorister från Islamiska Jihad under en samling i Jenin på Västbanken. (Foto: Flash90)
Terrorgruppen Islamiska Jihad använder iranska pengar för att köpa vapen och inflytande på Västbanken.

Den palestinska terrorgruppen Islamiska Jihad får politiskt och ekonomiskt stöd från den iranska regimen. Nyligen besökte ledningen för Islamiska Jihad sina anhängare i Iran. Efter besöket efterlyste terrorgruppens ledning en ökning av attackerna mot Israel.

Den välinformerade journalisten Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post skriver att en delegation från terrorgruppen träffade iranska ledare i Iran, där de diskuterade hur de skulle kunna eskalera kampen mot Israel.

Islamiska Jihad på Västbanken

Islamiska Jihad, som är den näst största terrorgruppen i Gazaremsan, har de senaste åren blivit allt mer aktiv även på Västbanken. Därifrån har de organiserat flera blodiga terrorattacker mot civila i Israel. Dessutom har de varit inblandade i ett antal skjutincidenter med israeliska soldater.

Nyligen detonerade terrorgruppen en stor vägbomb nära ett israeliskt militärfordon i Jenin på Västbanken och skadade sju israeliska soldater. Och i början av maj sköt terrorgruppen över 1 200 raketer mot Israel från Gazaremsan i en fem dagar lång konflikt.

Ayatollan vill få judarna på knä

Efter mötet med ledningen för Islamiska Jihad i Teheran skrev Irans högste ledare, Ali Khamenei, ett meddelande på Twitter: 

“Islamiska Jihad och andra palestinska motståndsrörelser har hittat nyckeln till att bekämpa den sionistiska regimen. Den ständigt växande auktoriteten hos motståndsgrupper på Västbanken är nyckeln till att få den sionistiska fienden på knä, och självklart måste detta fortsätta.”

Västbankens tungt beväpnade terrorister

Under de senaste 18 månaderna har Islamiska Jihad etablerat flera tungt beväpnade terroristceller och rekryterat tiotals terrorister på norra Västbanken, särskilt i städerna Jenin och Nablus. Den palestinska myndigheten har förlorat mycket av sin kontroll i dessa städer.

Medlemmar av terrorgruppen Islamiska Jihad under en militärparad i Gazaremsan. (Foto: Flash90)

En källa inom den palestinska säkerhetstjänsten, som är underställd den palestinska myndigheten, säger till Jerusalem Post att Islamiska Jihad har byggt upp en dominerande styrka på norra Västbanken, främst tack vare det ekonomiska stöd de får från Iran.

– Islamiska Jihad använder iranska pengar för att köpa vapen och lojalitet på Västbanken. De betalar militanta de högsta lönerna, säger källan.

Palestinska säkerheten hotad

Enligt källan har den palestinska myndigheten även märkt av ett växande samarbete mellan Islamiska Jihad och medlemmar av Al-Aqsa Martyrernas Brigader, som har kopplingar till det palestinska partiet Fatah, som leds av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

Den palestinska säkerhetstjänsten befarar att många militanta i Al-Aqsa Martyrernas Brigader också finns på Irans lönelista.

“Iran är redan här”

– Iran är redan här på Västbanken. Iranierna vill att deras palestinska agenter ska utöka kontrollen från Gazaremsan till Västbanken, säger en palestinsk tjänsteman i Ramallah.

Tidigare har även en delegation från terrorgruppen Hamas med dess ledare Ismail Haniyeh i spetsen varit i Iran för att diskutera hur man kan stärka de palestinska terrorgrupperna på Västbanken.

Som MIFF har skrivit om tidigare är detta en del av Irans strategi och plan att skapa hot på alla sidor av Israel, i norr, öster och söder. Det största hotet av dem alla är terrorgruppen Hizbollah i södra Libanon. De har en uppskattad arsenal på cirka 150 000 missiler.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem