Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Över 350 israeler brutalt mördade i massakrer och ett femtiotal kidnappade

Det förväntas att rapporterna om antalet dödade i Israel kommer att öka betydligt. Detta är en historiskt kraftfull attack från Hamas. Här är bilder på förstörelsen efter att terrorraketer träffade Ashkelon. (Foto: Edi Israel, Flash90)
Massiv krigsattack mot Israel från palestinska Hamas och Islamiska Jihad på Gaza överraskade Israeliska försvaret fullständigt. Omfattande slakt på civila i Israel utförs av palestinska terrorister.

Israel drabbades av en massiv attack på morgontimmarna lördagen den 7 oktober. Den islamistiska och antisemitiska terrororganisationen Hamas slog överraskande till på sabbatsmorgonen och den judiska högtiden Simchat Torah. Attacken kom dagen efter 50-årsdagen av att Israel överrumplades av en annan attack, som startade Yom Kippur-kriget 1973.

Detta är den största Hamasattacken mot Israel någonsin, som kombinerar ett stort antal raketer (Hamas själv säger 5 000 på bara några timmar) och attacker över gränsen.

Se MIFF:s livesändning av den brutala attacken mot Israel

Sändningen från lördagskvällen hade över 2 300 tittare på TikTok och ett stort antal tittare på Facebook, YouTube, Twitter och Twitch.

Under delar av sändningen visade MIFF kommentarerna som kom på TikTok fulla av antisemitism och stöd för Hamas.

Bakgrunden till Hamas krig mot Israel

Bakom den brutala attacken mot Israel som inleddes den 7 oktober ligger Hamas och Islamiska Jihad, med stöd av Iran. Båda grupperna finns med på EU:s lista över terrororganisationer.

Hamaspakten (Hamas stadga) antogs den 18 augusti 1988. “Som en judisk stat med en judisk befolkning står Israel emot islam och muslimer”, förklarar Hamas, vars mål är att utplåna Israel och ersätta världens enda judiska stat med arabisk stat nummer 23 och muslimsk stat nummer 58. Det yttersta målet är att “höja Allahs fana över allt”.

Israel drog sig helt tillbaka från Gazaremsan 2005. Varenda en av de 9 000 judarna rensade etniskt bort. Men istället för utveckling i fred och samarbete togs området över av Hamas 2007 och raketregnet mot civila israeler i södra Israel ökade. Fyra gånger under åren därefter har Hamas-regimen och Israel utkämpat krig eller stora väpnade konflikter. De ägde rum i december 2008, november 2012, juli 2014 och sommaren 2021.

Hur kan jag hjälpa Israel och MIFF?

Om du stöder det judiska folkets rätt till sitt nationella hemland i Israel:

Om du redan är medlem i MIFF:

Ge en gåva till MIFF:s arbete för Israels sak i Sverige (Swisha 123 331 82 19)

Värva vänner och familj som nya medlemma

Beställ MIFF:s böcker – läs dem själv och ge bort som gåva till andra

Kom på MIFF:s konferenser och lokala möten

Engagera dig i frivilligt arbete

Tänk på Israel i ditt testamente

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem