Search
Firande av 55-årsdagen av upprättandet av terrorgruppen PFLP på Gazaremsan den 8 december 2022. (Foto: Flash90)

Tydlig koppling mellan terrororganisation och europeiskt stödda organisationer

Med hjälp av öppna källor har NGO Monitor avslöjat tydliga kopplingar mellan PFLP och palestinska civilsamhällesorganisationer.

I oktober 2021 svartlistades sex palestinska organisationer av Israel på grund av deras kopplingar till den palestinska terrorgruppen Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP).

Organisationerna var Defense for Children International-Palestine (DCI-P), Union of Agricultural Work Committees (UAWC), Al-Haq, Addameer, Union of Palestinian Women’s Committees (UPWC) och Bisan Center for Research and Development (Bisan).

En sjunde organisation, Health Work Committee (HWC), hade blivit svartlistad redan 2020. PFLP anses vara en terroristorganisation av ett antal länder och organisationer som USA, EU (och Sverige), Israel och Kanada.

Förlängning av PFLP:s ledning

– De här organisationerna går under sken av att vara civilsamhällesorganisationer, men i praktiken är de en förlängd arm av PFLP:s ledning. Deras huvudsakliga verksamhet är “befrielsen av Palestina” och förintelsen av Israel, sade dåvarande försvarsminister Benny Gantz om terrorlistan.

Såg inga bevis

Många av organisationerna stöds ekonomiskt av europeiska länder. Flera av givarländerna var kritiska till Israels beslut att svartlista dem. 

Sveriges, Danmarks, Belgiens, Tysklands, Italiens, Frankrikes, Nederländernas, Irlands och Spaniens utrikesministerier ansåg att det inte fanns några bevis för att de palestinska organisationerna hade kopplingar till terrororganisationen PFLP.

Nu har den Jerusalem-baserade organisationen NGO Monitor kommit med en 85-sidig rapport som visar tydliga kopplingar mellan terrorgruppen PFLP och de palestinska organisationer som svartlistats av Israel. Hela rapporten bygger på öppna, lättillgängliga källor.

– När europeiska tjänstemän säger att de “inte ser några bevis” för terroristkopplingar till de palestinska organisationer som de stöder, struntar de i ett antal lätt verifierbara exempel, säger Gerald Steinberg.

Lättillgängliga överväldigande bevis

Han är chef för NGO Monitor. De anser att bevisen på kopplingarna mellan PFLP och de palestinska civilsamhällesorganisationerna är överväldigande.

– Det finns ingen ursäkt för det här missbruket av skattebetalarnas pengar. Istället för att ignorera fakta är det dags för europeiska regeringar att agera ansvarsfullt, säger Steinberg.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 300 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem genom att fylla i formuläret nedan och trycka på “skicka”!

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram