Sveriges biståndsminister Johan Forssell svarar inte på frågorna som MIFF ställer om kraven på bidragstagarna.

Utrikesdepartementet svarar inte på MIFF:s frågor om bidrag till terroruppviglande journalister

MIFF:s avslöjanden om spridning av kraftig hat mot judar och uppmaning om utplåning av den judiska staten Israel bland svenska bidragstagare kräver svar - som biståndsministern inte vill ge.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Biståndsminister Johan Forssell låter presskommunikatören Hanna Johansen allmänt svara på frågorna som MIFF:s avslöjanden skapat. “Regeringen tar kraftigt avstånd från alla former av uppvigling eller antisemitism.”

Johansen skriver också att “Under EU:s terrorismsanktioner råder förbud mot att tillgängliggöra penningmedel eller andra ekonomiska tillgångar till listade enheter såsom Hamas, ett förbud som också omfattar svenskt bistånd.”

Detta vet MIFF. Men fråga 1 var:

-Är det acceptabelt att svenska biståndsmedel finansierar medieutbildning till personer som sprider hat och uppviglar till terrordåd mot judar och utplåning av Israel?

Inget svar!

Fråga 2 var :

Finns det skriftliga anvisningar för att kontrollera att bidragstagarna inte stöder eller är med i terrororganisation, till exempel Hamas?

Inget svar!

Sedan bollar Johansen frågan vidare till Sida “För frågor relaterade till genomförandet av biståndet i Palestina”. 

Tredje frågan var:

Regeringen förslog den 9 mars 2023 att kriminalisera ”deltagande i terrororganisationers aktiviteter på ett sätt som är ägnat att främja, stärka eller stödja organisationen… (eller)… att finansiera deltagande i en terroristorganisation, att offentligt provocera eller rekrytera andra…” Innebär kriminaliseringen någon skärpning av kraven på biståndstagare i utlandet?

Inget svar här heller!

Vad döljer biståndsminister Johan Forssell?

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram