Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Kom till Nordic Israel Congress 10 – 12. maj och lyssna på mycket relevanta föredrag. Var snabb med anmälan, begränsat antal platser

Utrikesdepartementet svarar inte på MIFF:s frågor om bidrag till terroruppviglande journalister

Sveriges biståndsminister Johan Forssell svarar inte på frågorna som MIFF ställer om kraven på bidragstagarna.
MIFF:s avslöjanden om spridning av kraftig hat mot judar och uppmaning om utplåning av den judiska staten Israel bland svenska bidragstagare kräver svar - som biståndsministern inte vill ge.

Biståndsminister Johan Forssell låter presskommunikatören Hanna Johansen allmänt svara på frågorna som MIFF:s avslöjanden skapat. “Regeringen tar kraftigt avstånd från alla former av uppvigling eller antisemitism.”

Johansen skriver också att “Under EU:s terrorismsanktioner råder förbud mot att tillgängliggöra penningmedel eller andra ekonomiska tillgångar till listade enheter såsom Hamas, ett förbud som också omfattar svenskt bistånd.”

Detta vet MIFF. Men fråga 1 var:

-Är det acceptabelt att svenska biståndsmedel finansierar medieutbildning till personer som sprider hat och uppviglar till terrordåd mot judar och utplåning av Israel?

Inget svar!

Fråga 2 var :

Finns det skriftliga anvisningar för att kontrollera att bidragstagarna inte stöder eller är med i terrororganisation, till exempel Hamas?

Inget svar!

Sedan bollar Johansen frågan vidare till Sida “För frågor relaterade till genomförandet av biståndet i Palestina”. 

Tredje frågan var:

Regeringen förslog den 9 mars 2023 att kriminalisera ”deltagande i terrororganisationers aktiviteter på ett sätt som är ägnat att främja, stärka eller stödja organisationen… (eller)… att finansiera deltagande i en terroristorganisation, att offentligt provocera eller rekrytera andra…” Innebär kriminaliseringen någon skärpning av kraven på biståndstagare i utlandet?

Inget svar här heller!

Vad döljer biståndsminister Johan Forssell?

 

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem