Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Första Israel-ledda resolution antagen i FN:s råd för mänskliga rättigheter

FN:s råd för mänskliga rättigheter i Genève. Rådet kritiseras för att ha ett överdrivet fokus på Israel. (Illustrationsfoto: FN)
Resolutionen mot nätmobbning hyllades som "Israelisk diplomati när den är som bäst".

För första gången har FN:s råd för mänskliga rättigheter (UNHRC) antagit en israeliskt ledd resolution, skriver i24NEWS.

UNHRC-rådet består av 47 medlemsländer med säte i Genève, Schweiz. FN:s råd för mänskliga rättigheter har i flera år anklagats av Israel, USA och andra länder för att vara besatta av att vilja demonisera världens enda judiska stat – läs mer om det på MIFF:s temasida om FN.

Alla stödde Israels resolution

Israels resolution mot nätmobbning antogs med konsensus. Medförslagsställare till resolutionen var Argentina, Tyskland, Grekland och 60 andra nationer.

Israels FN-beskickning i Genève och generaldirektören för Israels utrikesdepartement Alon Ushpiz berömde antagandet av resolutionen på Twitter: ”Israelisk diplomati när den är som bäst” och lovade att fortsätta samarbetet med andra länder för att ”förbättra mänskliga rättigheter i världen.”

UNHRC:s resolution uppmanar till att diskutera nätmobbning mot barn vid UNHRC:s 54:e session (för närvarande håller rådet på sin 51:a session) och en rapport om att bekämpa nätmobbning mot personer med funktionsnedsättning.

UNCHR och besattheten av Israel

I maj 2021 inrättade UNHRC en öppen “undersökningskommission” med det enda syftet att undersöka påstådda kränkningar av mänskliga rättigheter i Israel och den palestinska myndighetens område.

Kommissionen inrättades efter Gazakriget i maj 2021, där den iranskstödda terrorgruppen Hamas, som kontrollerar Gaza, attackerade israeliska städer med över 4 300 raketer under 11 dagar.

22 länder gav Israel stöd

Det fick 22 länder att underteckna en protest mot kommissionens demonisering av Israel. Protesten undertecknades av USA, Österrike, Bulgarien, Brasilien, Kanada, Kamerun, Colombia, Kroatien, Eswatini, Tyskland, Guatemala, Ungern, Liberia, Marshallöarna, Mikronesien, Nauru, Nordmakedonien, Nederländerna, Palau, Togo och Storbritannien.

Tidigare i år antog FN:s generalförsamling för första gången en israelisk resolution.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem