Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Vad skulle en ”ny världsordning” betyda för Israel?

USA:s president Joe Biden (Foto wikimedia.commons)
USA:s president Joe Biden lanserade den 21 mars 2022 idén om en ”ny världsordning” för den ”fria välden”. Meddelandet kom som en reaktion på att Ryssland, som ordförande av FN:s säkerhetsråd brutit mot internationell rätt och invaderat Ukraina.

För några dagar sedan talade USA:s president inför amerikanska affärschefer. Detta görs av USA:s presidenter varje kvartal i form av rundabordssamtal (Business Roundtable´s CEO Quarterly Meeting).

Maktlöst FN fördömer Israel

Israel, som har varit utsatt för en fullständigt orimlig, och oftast ensidig, kritik från FN, bör lyssna mycket uppmärksamt till Bidens kommentarer. FN har blivit en välbetald plattform för en hetskampanj mot världens enda judiska stat och den har som regel letts av muslimska stater och diktaturer. Tyvärr har de flesta demokratiska stater hängt på drevet.

”För första gången sedan Putin började samla trupper längs den ukrainska gränsen, har jag kallat till ett krismöte med Nato i Europa, för att visa att vi måste vara enade. Jag tror att detta ger oss några betydande möjligheter att göra några verkliga förändringar, meddelade Biden.

“En brytpunkt” för världen

Han fortsatte med att förklara ”Jag tror vi är vid en brytpunkt i världsekonomin – inte bara i världsekonomin, i (hela) världen. Det inträffar var tredje eller var fjärde generation. Som en av de främsta militärerna sa till mig vid ett säkert möte häromdagen, 60 miljoner människor dog mellan 1900 och 1946. Och sedan dess har vi etablerat en liberal världsordning, och det hade inte hänt på länge. Många människor har dött, men inte i närheten av kaoset (under första och andra världskriget).”

FN har spårat ut

Men Rysslands oprovocerade anfall mot det fredliga, demokratiska Ukraina har gjort att de spelregler som lanserades med FN 1946, inte längre fungerar. De har egentligen inte fungerat på länge, med tanke på den besatthet som FN utsatt Israel för. USA har reagerat starkt tidigare genom att försvara Israel, men nu verkar måttet vara rågat. När det nuvarande ordförandelandet i självaste säkerhetsrådet i FN angriper en demokratisk stat med 44 miljoner invånare, har FN ingen roll.

“Det kommer att bli en ny världsordning”

”Och nu är en tid då saker och ting förändras … det kommer att bli en ny världsordning där ute, och vi måste leda den. Och vi måste förena resten av den fria världen i att göra det.”

Försvara fria, demokratiska värden

En ny världsordning med fria, demokratiska stater skulle kunna bli ett sätt att försvara de moraliska värden som Nordamerika, EU, Israel, Storbritannien, Norge, Japan, Australien, Nya Zeeland med flera länder delar. Detta har Med Israel för Fred varit tidig med att inse. Den nya världsordningen måste skaka av sig diktaturer och aggressiva stater som egentligen inte kvalificerar sig för att döma i israelarabiska konflikten. Det är inte rimligt med Rysslands, och för den del Kinas, starka position i FN, som skulle vara en institution för att skapa fred och demokrati.

Medlemskap i den nya världsordningen måste ett land förtjäna. Alla 192 medlemsstaterna har inte rätt att fördöma den demokratiska staten Israel, med tanke på de övergrepp som de själva begår mot sin egen befolkning och andra länder.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem