Om två dagar fördömer Sverige Israel tillsammans med Iran, Nordkorea och Kina

Den 22 september 2021 kommer Durban IV att hållas i New York. Trots namnet “Världskonferens mot rasism”, präglades den första Durbankonferensen 2001 av intolerans, antisemitism och grundlösa anklagelser mot världens enda judiska stat. Den enda staten i världen som utmålades som rasistisk var Israel, trots att det är den enda demokratiska staten i hela regionen och ger fulla medborgerliga rättigheter till alla minoriteter.

En rad västliga demokratier meddelat att de inte deltar på Durban IV eftersom de använder dubbla standarder för att skada Israel: USA, Australien, Kanada, Israel, Storbritannien, Ungern, Nederländerna, Österrike, Tjeckien, Tyskland, Frankrike, Cypern, Nya Zealand och Bulgarien. Totalt 31 länder bojkottar mötet av detta skäl. Politiker från hela den demokratiska världen kräver ett slut på rasismen mot judiska staten som är utbredd inom FN-organen.

Nordkoreas Kim Jong-un, Sveriges Stefan Löfven, Kinas Xi Jinping och Irans Ayatollah Khamenei skickar representanter till rasismmötet i New York för att åter fördöma Israel.

Trots upprepade förfrågningar har Sverige ännu, två dagar före mötet, inte bestämt sig för om vi ska stödja Iran, Nordkorea, Kina, Syrien och Kuba att ännu en gång förtala och fördöma världens enda nödhamn för förföljda judar. Sverige säger att de är en vän till Israel, men agerar som en fiende.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram