Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Bosättare i hämndattack mot palestinier vid Huwara skjuten av IDF

IDF-soldater på plats i Huwara i Samarien på Västbanken den 19 augusti 2023. (Foto IDF)
En bosättare skadades måttligt efter att israeliska soldater från IDF sköt mot en grupp maskerade personer som kastade sten mot palestinska fordon på Västbanken tidigt på söndagsmorgonen.

IDF meddelade att trupper skickades till platsen nära bosättningen Ma’ale Levona strax söder om Huwara i Samarien på Västbanken vid tretiden natt mot söndag. De misstänkta ska ha kastat sten mot palestinska fordon på motorväg 60.  

Vid arresteringen av den maskerade gruppen sköts en 20-åring i benet som fortsatte kasta sten, enligt Times of Israel. Mannen fördes till Hadassahsjukhuset.

Händelsen inträffade när säkerhetsstyrkor sökte efter en terrorist som sköt ihjäl två israeler i staden Huwara dagen innan.

Shay Silas Nigreker, 60, och hans 28-årige son Aviad Nir sköts till döds vid en biltvättstad i staden Huwara, som har varit platsen för en rad våldsamma incidenter de senaste månaderna.

Militären förberedde sig för att förhindra israeliska bosättare från att eventuellt utföra hämndattacker och förstärkte Huwara-området med en spaningsbataljon och ett antal gränspolisteam.

Sammandrabbningar bröt under natten ut mellan säkerhetsstyrkor och palestinier i staden Beita, 3 kilometer från Huwara, där militären fokuserade sin jakt på den palestinska terroristen.

De två dödsoffren för terrorattacken var inte bosatta men hade reparerat bilen i staden. Vissa varor och tjänster är billigare där än i Israel, vilket drar kunder över gränsen trots säkerhetsrisken.  Huwara har länge varit en konflikthärd på grund av en huvudgata som löper genom staden som måste användas av israeler för att resa till och från sina bostadsområden.

Planerna på att bygga en förbifartsväg för israeler för att slippa resa genom staden har dragit ut på tiden i flera år.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem