Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Hamas: Vi har ingen aning om hur många i gisslan som lever

Hamasledaren Usama Hamdan i norska statstelevisionen NRK Dagsrevyen den 16 november 2023.
Hamasledare anser också att det är Israels fel att gisslan misshandlas.

En högt uppsatt Hamas-tjänsteman säger att terrorgruppen inte har någon aning om hur många av de 120 kvarvarande israeliska gisslan som fortfarande är vid liv.

– Det är ingen som vet, säger Hamasledaren Usama Hamdan till CNN.

Israel har bekräftat att minst 41 av de kvarvarande gisslan är döda, men man vet inte hur många av dem som fortfarande är vid liv. Många fruktar att de flesta i gisslan kan vara döda.

Nyligen räddade israeliska specialstyrkor fyra gisslan från Gazaremsan levande. Tidigare har tre gisslan räddats levande av israeliska soldater, varav två från Rafah. I november släpptes över 100 personer ur gisslan i samband med ett gisslanavtal. Flera i gisslan har berättat om övergrepp i fångenskap. Hamdan anser att Israel bär skulden för övergreppen.

– Det är på grund av vad Israel har gjort i Gaza. Ingen kan hantera det Israel gör med att bomba varje dag och döda civila, säger Hamas högste tjänsteman till CNN.

Förhandlingar pågår nu om ett nytt gisslanavtal, men flera experter påpekar att Hamasledaren Yahya Sinwar bara spelar ett spel och att han inte är intresserad av ett avtal.

Sinwar anser att det tjänar Hamas sak bättre om kriget fortsätter och fler palestinier dör, eftersom det bidrar till att öka det internationella trycket på Israel.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem