Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Tusentals palestinier samarbetar med Israel i kampen mot Hamas

Palestinierna evakuerar Gaza City och beger sig söderut till Gazaremsan den 19 november. Många palestinier samarbetar med IDF i kampen mot Hamas. (Foto: Flash90)
Det sker i en utsträckning som vi aldrig har sett maken till förut, säger den israeliska försvarsstyrkan.

Enhet 504 är en underrättelsetjänst inom den israeliska försvarsstyrkan (IDF), som har varit central för att avslöja hur Hamas missbrukar sjukhusen på Gazaremsan i terrorist- och militära syften, skriver Jerusalem Post

Underrättelsetjänsten förlitar sig på mänskliga källor. Flera av de drygt 500 Hamas-terrorister som har gripits sedan den 7 oktober har i intervjuer med enhet 504 förklarat hur Hamas missbrukar sjukhusen, trots stort missnöje från sjukvårdspersonalen.En av terroristerna har i förhör förklarat att han själv sett mellan 80 och 100 Hamas-terrorister inne på Shifa-sjukhuset, men att det förmodligen fanns ännu fler där. Det var bara i en liten del av det stora sjukhuskomplexet som han med egna ögon såg 100 terrorister.

Hamas styr kriget från sjukhusen

Han har också förklarat att Hamas “kamouflerar” sig genom att bära läkarrockar och liknande. En annan palestinsk terrorist har i förhör förklarat att Hamas använder sjukhus och sjukvårdsinrättningar som mänskliga sköldar. Sjukvårdsrum ska ha använts för terroristverksamhet.

Han säger att ingen vågar säga emot Hamas, för då riskerar de att dödas.

 

Enhet 504 har också tagit emot tusentals telefonsamtal från palestinier i Gaza som vill hjälpa dem med underrättelser eller på annat sätt samarbeta mot Hamas. De har aldrig upplevt det i sådan omfattning tidigare.

– Det verkar som att invånarna i Gaza är missnöjda med Hamas barbariska agerande, säger en ledare för enheten.

Tips från Gazabor till IDF

Både tips från civila i Gaza och förhör med gripna terrorister har lett till att över 100 Hamas-mål attackerats. Det har också hjälpt de israeliska försvarsstyrkorna att lokalisera det stora nätverket av tunnlar. 

Hamas har byggt ett enormt nätverk av tunnlar i Gazaremsan, som kan vara så långt som 500 kilometer. Även om delar av nätet har förstörts i samband med kriget är mycket fortfarande intakt. 

Vapen förvaras i dessa tunnlar, Hamas-ledningen gömmer sig här och de flesta – om inte alla – av de nästan 240 gisslan som kidnappades i attacken den 7 oktober hålls också fångna i dessa tunnlar.

Övertalar civila att fly i säkerhet

Enhet 504 har också spelat en viktig roll för att övertala invånarna i norra delen av Gazaremsan att evakuera söderut. För att uppnå detta har de skickat ut över 10 miljoner elektroniska meddelanden, inklusive nio miljoner ljudfiler. 

De har också fört över 30 000 telefonsamtal från officerare som inte bara talar arabiska, utan som också har en kulturell kontakt med palestinierna. Detta för att övertyga civila att fly söderut för sin egen säkerhet.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem