Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Historisk nedskärning av biståndet till palestinierna

Statsminister Ulf Kristerssons regering har tagit konsekvenserna av de negativa effekterna av Sveriges unikt höga bistånd till palestinierna. (Foto Sveriges Riksdag)
Avtalet mellan regeringen och Sverigedemokraterna innebär mindre svenska skattepengar till ett palestinskt ledarskap som vägrar förhandlingar, avvisar en judisk stat och ger jihad-undervisning i skolan.

Enligt DN kan biståndet till palestinierna reduceras med mellan 40 och 60 procent. Därmed följer Sverige efter en rad arabiska länder som har skurit ner lika drastiskt, eller mer, på biståndet till palestinierna de senaste åren.

– Vi behöver se över de avtal som vi har och minska ner helt enkelt. Det betyder att det är avtal som kommer att behöva sägas upp och omförhandlas. Det är inte möjligt att minska ner så mycket annars, säger Marie Nordlund, ekonomichef på Sida.

Ända sedan valet i höst har MIFF Sverige givit information till svenska politiker för att göra dem uppmärksamma på hur bistånd till palestinierna missbrukas och motarbetar Sveriges mål med en två-statslösning.

MIFF Sverige har de senaste tre månaderna påvisat för politiker från framför allt Kristdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna hur flertalet av de så kallade icke-statliga organisationerna som erhållit mycket stora belopp under lång tid, motverkat fredsmålet.

Den senaste sammanställningen vi gjort visar att det totala svenska biståndet är minst 36 miljarder kronor under de senaste 25 åren.  

Trots att Sverige varit bland de allra mest generösa med ekonomiska bidrag, har palestinierna inte kommit till förhandlingsbordet, de fortsätter att betala dömda terrorister lön efter hur många de dödat, barnen uppmuntras att bli martyrer och skolböckerna sprider rasistiska fördomar om judar.

Allt fler har insett att det ojämförligt största ekonomiska och politiska stödet till palestinierna också har fjärmat dem från välstånd och ekonomiskt oberoende. Regeringens mål om att stödja egen produktion och handel uppnås inte med penningsäckar till organisationer som sprider hat mot Israel.

Ett verkligt paradigmskifte har skett, när den nya regeringen nu  effektivt reducerar biståndet, som fört Israel-Palestinakonflikten allt längre från en lösning.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem