Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

EU fördömer åter PA:s läroböcker i jihad

I palestinska skolböcker får eleverna lära sig att offra sina liv i jihad som martyr. Deras skolböcker är nu sämre än de i Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Qatar. (Illustrativfoto: Kristian Buus, Flickr)
EU har antagit ännu en resolution mot den palestinska myndighetens (PA) läroplan för jihad-skolan finansierad av era skattemedel via EU och FN.

Trots att PA under flera år har missbrukat bistånd till att utarbeta en jihad-läroplan som ska få skolbarn att bli terrorister och dö som martyrer, återupptog EU biståndet. Detta protesterade bland andra den svenska EU-parlamentarikern David Lega (KD) mot i juli 2022.

Men redan i september minskade EU-parlamentets den ekonomiska finansieringen av PA och FN:s palestinska hjälporganisation UNRWA med över 200 miljoner kronor, vilket miff.se skrev om. Orsaken? Hatiskt, våldsamt och antisemitiskt innehåll i skolböcker.

MIFF har försökt väcka politikerna och uppmärksamma att svenskt bistånd till den palestinska myndigheten (PA) missbrukas bland annat till att använda skolböcker som lär palestinska barn att bli terrorister, offra sina liv i jihad och ta med sig israeliska barn, kvinnor och män i döden. Här är några exempel:

Senaste utvecklingen

IMPACT-se har under många år studerat skolböcker över hela världen. Här är den senaste utvecklingen:

IMPACT-se:s rapporter och genomgångar till EU-kommissionen och lagstiftare har legat till grund för åtgärder mot PA och UNRWA:s läroböcker.

Hela resolutionstexten finns här.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem