I palestinska skolböcker får eleverna lära sig att offra sina liv i jihad som martyr. Deras skolböcker är nu sämre än de i Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Qatar. (Illustrativfoto: Kristian Buus, Flickr)

EU fördömer åter PA:s läroböcker i jihad

EU har antagit ännu en resolution mot den palestinska myndighetens (PA) läroplan för jihad-skolan finansierad av era skattemedel via EU och FN.

Stödjer du den judiska staten Israels rätt att existera? Klicka JA eller NEJ.

Trots att PA under flera år har missbrukat bistånd till att utarbeta en jihad-läroplan som ska få skolbarn att bli terrorister och dö som martyrer, återupptog EU biståndet. Detta protesterade bland andra den svenska EU-parlamentarikern David Lega (KD) mot i juli 2022.

Men redan i september minskade EU-parlamentets den ekonomiska finansieringen av PA och FN:s palestinska hjälporganisation UNRWA med över 200 miljoner kronor, vilket miff.se skrev om. Orsaken? Hatiskt, våldsamt och antisemitiskt innehåll i skolböcker.

MIFF har försökt väcka politikerna och uppmärksamma att svenskt bistånd till den palestinska myndigheten (PA) missbrukas bland annat till att använda skolböcker som lär palestinska barn att bli terrorister, offra sina liv i jihad och ta med sig israeliska barn, kvinnor och män i döden. Här är några exempel:

Senaste utvecklingen

IMPACT-se har under många år studerat skolböcker över hela världen. Här är den senaste utvecklingen:

IMPACT-se:s rapporter och genomgångar till EU-kommissionen och lagstiftare har legat till grund för åtgärder mot PA och UNRWA:s läroböcker.

Hela resolutionstexten finns här.

Share on Facebook
Share on Twitter
Email
WhatsApp
Print
Telegram