Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

SVT lät Jan Egeland jämställa terroristregimen Hamas med demokratiska Israel

Jan Egeland generalsekreterare för Norska flyktingrådet tror inte alls på uppgifterna om utbredd terroristinfiltration i UNRWA. (Skärmdump)
Egelands kraftiga kritik av ett dussintal västländers reaktion på bevisen för en utbredd terrorinfiltration i UNRWA, avslöjar en total likgiltighet för judiska liv och landet Israel.

Demokratiska västländer har på löpande band dragit konsekvensen av säkerhetsuppgifter visar att cirka 10% av de 12 000 UNRWA-anställda på Gazaremsan är terrormedlemmar eller nära kopplade. 

Att flera av dessa bevisligen deltagit i massakrerna på civila den 7 oktober, tycker generalsekreteraren för Norska flyktingrådet och tidigare FN-samordnaren Jan Egeland bara är att “begå fel” och att “svika organisationen”.

Att det är 360 civila, fredliga festivaldeltagare som blivit våldtagna, knivdödade eller skjutna av UNRWA-personal är inte intressant för Egeland. Inte ett ord om offren. Bara att förövarna ska få fortsätta arbeta för världens största hjälporganisation. 

Massor av bevis på hatuppvigling och anställdas kopplingar till Hamas har presenterats genom åren, utan att UNRWA har reagerat. Nu har de stora givarländerna, som varken är Sydafrika eller arabländerna, fått nog och stoppat penningflödet. Egeland reagerar reflexmässigt, som om det var en nyhet med Hamas makt över UNRWA. Eller måste man acceptera att terroristorganisationer styr UNRWA?

Egeland likställer en demokratisk öppen stat med Hamas

Programledaren påpekar att över 1 000 anställda kan vara Hamasmedlemmar.

”Det tror jag inte alls på, faktiskt. Om det finns två källor som jag inte tror på just nu så är det Netanyahu-regeringen, den mest extrema i Israels historia, som har angripit Gaza, där 10 000 barn har dött. Dem litar jag inte på.

Dom andra jag inte litar på är de militanta, palestinska organisationerna med Hamas i spetsen.”

Att socialdemokraten Egeland inte gillar ett konservativt parti, är ju hans personliga åsikter, men att det inte skulle finnas en fullständig öppenhet och faktagranskning i Israel är löjeväckande, för alla som följt den fria debatten i Israel.

Litar på Hamas siffror

Egeland litar på Hamas siffror när det gäller antalet döda Gazabor. Alla som minns Hamas tiofaldigt uppblåsta dödssiffror när Islamiska Jihads raket slog ner utanför sjukhuset i Gaza, borde inse att det är propaganda. Det var varken ett israeliskt angrepp eller upp mot 800 döda, utan snarast 50-80 som dog av egna raketer.

 “Man dödar så många fler kvinnor och barn, än man dödar stridande för Hamas”, påstår Egeland som alltså litar blint på Hamas. Och eftersom Hamas aldrig skiljer på dödade terrorister och civila av taktiska skäl, måste han gjort felräkningen själv.

Bryr sig Hamas om civila araber?

“På Hamassidan ser man ju också vilken enorm olycka man dragit över sitt eget folk” tror Egeland.

Men Egeland vet mycket väl att grunden för Hamas är utplåning av Israel och dödandet av judarna. Deras vapen är först och främst deras egna kvinnor och barn. Ju fler som dör, desto större stöd från utlandet får de. 

Därför kan “ett erkännande av staten Israel” som ett judiskt land aldrig fås av Hamas eller de andra terrororganisationerna.

Om Egeland skulle ha nämnt en enda palestinsk ledare som vill ha två länder för två folk – skulle vi möjligen trott mer på hans tal om att palestinierna kan acceptera en tvåstatslösning.

Egeland tror inte på att det finns Hamasmedlemmar i UNRWA.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem