Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Norges statsminister Støre vill ge Tempelberget och Västra muren till en muslimsk stat

Jonas Gahr Støre. (Foto: NATO)
Statsminister Jonas Gahr Støre vill dela Jerusalem.

Statsminister Jonas Gahr Støre meddelade i dag att Norges erkännande av en palestinsk stat träder i kraft den 28 maj. På presskonferensen sa Støre:

“En palestinsk stat är skyldig, i enlighet med internationell rätt, att leva i fred inom säkra, internationella och erkända gränser, och att följa alla relevanta FN-resolutioner. Den territoriella gränsdragningen mellan staten Palestina och staten Israel bör baseras på gränserna från före den 4 juni 1967, dvs. demarkationslinjen från 1949 års vapenstilleståndsavtal, med Jerusalem som en delad huvudstad och med en öppning för överenskommelser om utbyte av land.”

Värre än Støres naiva inställning

Den palestinska myndigheten är inte beredd att leva i fred sida vid sida med Israel. De har ett skolsystem där barnen får lära sig judehat och jihad. Våldsamheter uppviglas också i officiella palestinska medier. Efter den 7 oktober har palestinska skolor firat massakern och myndigheterna har citerat folkmordsdrömmar på judar i instruktionerna för moskéernas fredagsbön. Judehatet i den Palestinska Judehatet kommer uppifrån myndighetens ledare. Sommaren 2023 sa Mahmoud al-Habbash, den högsta shariadomaren i den Palestinska Myndigheten (PA), att judarna är satan i mänsklig form. Läs mer om den palestinska självstyrande myndigheten.

Kanske ännu allvarligare än Støres naiva inställning till den palestinska myndigheten är hans försök att påtvinga Israel gränser som inte har bestämts i förhandlingarna. En gräns som varken är säker eller erkänd.

Støres faktafel

Støre har fel när han hänvisar till demarkationslinjen från vapenstilleståndsavtalet från 1949 som en gräns. Den arabiska sidan insisterade på att det INTE skulle finnas någon gräns.

Støre har fel om han tror att denna ”gräns” är säker eller erkänd. Den är minst erkänd av palestinierna. Alla de dominerande palestinska politiska rörelserna kämpar för ett “Palestina” där Israel är borta.

Støre ger alla judiska heliga platser på Tempelberget till muslimsk stat

Den framtida gränsen som Støre drar, kommer att leda till att Jerusalems gamla stad och alla judiska heliga platser där – inklusive Tempelberget och Västra muren – blir en del av en arabisk och muslimsk stat. Hur motiverade tror du att palestinierna kommer att vara att kompromissa om Gamla stan när Støre redan har deklarerat deras rätt till området?

Den 22 maj bröt Støre med Norges mångåriga politik att främja en förhandlingslösning. Det är oförskämt att kalla sig “Israels vän” när han samtidigt ger Israels fiender vad de vill ha.

Israel är under attack från Iran – visa ditt stöd nu!

  1. Bli medlem (från 4 kr per vecka)
  2. Donera till MIFF:s informationsarbete för Israel. Swish 123 331 82 19
  3. Beställ MIFF:s böcker – lämplig som gåva till både Israelvänner och Israelkritiker.
  4. Beställ broschyren ”Förstå Israel” med israelernas bästa argument.

Du kan läsa den här artikeln gratis tack vare MIFF:s över 13 100 medlemmar i Norge och över 450 medlemmar i Sverige. Men vi behöver stöd från många fler nu!

Ge en gåva här eller Swisha till 1233318219

Bli medlem