Stå upp för Israel - bli medlem nu!

Ulf Cahn anställs som kommunikationschef hos MIFF Sverige.

Diplomati

Israel har alltid velat lösa alla konflikter med diplomati. Men det judiska folket är alltför väl medvetna om att krigiska regimer som Nazityskland och mullornas Iran vill utplåna dem och deras stat.

Livet, chai, är det heligaste i den judiska kulturen och därför är diplomatiska lösningar på konflikter alltid främst. Fredsavtalen med Egypten och Jordanien, har nu följts av Abrahamavtalen med Förenade Arabemiraten, Bahrain, Sudan och Marocko.

MIFF:s förväntan på blågula regeringsunderlaget

Den blågula segern i riksdagsvalet 2022 bäddar för att Israel denna gång får ett konkret erkännande i regeringsförklaringen. Detta till skillnad från den rödgröna regeringsförklaringen 2014 när Sverige frångick EU-normen och erkände en palestinsk stat.

Resultatet av Bidens resa till Israel

När nu USA:s president Joe Biden avslutat sin resa till Israel och angränsande områden, ställer sig många frågan vad det hela egentligen resulterade i.

Toppmötet i Negev  – vad blev resultatet?

Samtliga utrikesministrar från de länder som skrivit under Abraham-avtalen möttes på den ikoniska platsen Sde Boker i Negevöknen den 27 mars 2022. Förutom Utrikesministrarna från Egypten, Bahrain, Marocko, Förenade Arabemiraten och Israel, kom även USA:s Antony Blinken.

Betydelsen av ett namn

Vilket namn ger man konflikten mellan den judiska staten Israel och den arabisk-muslimska omgivningen? Vad betyder ett namn? En etikett ska säga så mycket som

Ett handslag för historieböckerna

För första gången har en israelisk och en emiratledare träffats ansikte mot ansikte. På måndagen träffade premiärminister Naftali Bennett Emiratets kronprins Mohammed bin Zayed Al

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.